Sferopulos pred Megu: Moramo da se držimo svog plana tokom svih 40 minuta

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće u ponedeljak od 20.00 sati u „Štark areni“ ekipu Mege u 24. kolu regionalne ABA lige.

„Očekuje nas utakmica protiv vrlo mladog i talentovanog tima, koji svoje mečeve igra sa puno entuzijazma i energije. Mi želimo da nametnemo naš ritam i da igramo utakmicu na naš način, ne dajući rivalu previše prilika koje želi. Ono što uvek ponovim, moramo da budemo skoncentrisani, fokusirani i da se držimo našeg plana igre svih 40 minuta kao u prethodnim mečevima“, rekao je Sferopulos, prenosi zvanični sajt kluba.

Crvena zvezda je u prvom delu sezone u ABA ligi pobedila Megu rezultatom 98:88.

Košarkaš crveno-belih Dalibor Ilić izjavio je da ekipu očekuje važan meč.

„Pred nama je jako važna utakmica, koja nam u slučaju povoljnog ishoda daje prednost domaćeg terena u doigravanju. Međutim, put do pobede neće biti lak, znamo dobro tim Mege, igraju dobro, imaju mnogo talenta i želje za dokazivanjem. Imaju kvalitet, moraćemo da odigramo čvrsto, pametno i da se držimo dogovora iz svlačionice“, rekao je Ilić.

Dodao je da se ekipa nalazi u dobrom ritmu uprkos povredama.

„U dobrom smo ritmu i pored svih problema sa povredama, i želimo da nastavimo sa pobedama. Pozivam naše navijače da dođu, pruže nam podršku i pomognu da dođemo do važne pobede“, dodao je Ilić.

„Crveno-beli“ se nalaze na prvom mestu na tabeli regionalnog takmičenja sa 20 pobeda i tri poraza. Mega je šesta sa skorom 13-10.

(RTS)