Dragan Stojković: Vlahović ima sve preduslove da bude najbolji napadač na svetu

Dragan Stojković je istakao da je igra u Seriji A vrlo specifična a da Vlahović ima preduslove da bude najbolji na svetu.

”Mnogo je teže napadačima u Italiji nego u Engleskoj. Vlahović može da dostigne Halandov nivo, zavisi pre svega od njega. Po mom mišljenju, ima sve preduslove da postane broj 1 na svetu, pre svega pobednički mentalitet i neverovatnu glad za uspehom“, rekao je Dragan Stojković Piksi.

Selektor Srbije se prisetio i ranijih mečeva Vlahovića koje je pratio sa tribina.

„Čuo sam se sa Dušanom uoči meča protiv Kaljarija i sutradan je postigao fenomenalan gol iz slobodnog udarca. Prošle godine sam prisustvao gradskom derbiju protiv Torina koji je Juventus rešio sa 1:0 takođe njegovim pogotkom“, nadovezao se Stojković na konstataciju novinara da svaki put donosi sreću Vlahoviću.

Filip Kostić i Vlahović bili su u startnoj postavi Juventusa, dok Luka Jović zbog povrede nije mogao da se stavi na raspolaganje treneru Milana Stefanu Pioliju.

„Ostalo je još 50 dana do Evropskog prvenstva i naše premijere protiv Belingema i kompanije. Obilazim naše igrače, razgovaramo o svemu što nas očekuje u Nemačkoj. Srećom, mnogi od njih igraju u Italiji, zemlji u kojoj sam se uvek lepo osećao i kojoj se svaki put rado vraćam“, rekao je bivši as Verone.

Stojković je rekao da ga ne brine činjenica što drugi Srbin u dresu Juventusa još nije postigao gol ove sezone.

„Kostić kod Alegrija ima malo defanzivniju ulogu. Uopšte nemam dilemu da će na Evropskom prvenstvu biti od velike koristi za našu ekipu, kao i uvek do sada.“

Jovića zbog povrede nije bilo u timu Milana.

„Razgovarao sam sa Lukom. U Milanu je izgubio koji kilogram i to mu je pomoglo da se vrati na stari nivo. Šteta zbog ove povrede. Nadam se da će ostati u Milanu i posle ove sezone.“

Italijane je zanimalo Stojkovićevo mišljenje o još nekim srpskim igračima koji su bili u Seriji A ili su već duže vreme na radaru italijanskih klubova (Milinković-Savić, Pavlović).

„Sergej je odabrao Saudijsku Arabiju i deluje mi da je zadovoljan, ali u fudbalu nikad ne reci nikad. U prošlosti je bio blizu Juventusa i ukoliko bi se opet pojavila ta mogućnost, moj savet bi mu bio da prihvati izazov. Siguran sam da bi fudbaler Sergejevih kvaliteta dobro došao bilo kom velikom evropskom klubu. Što se tiče Pavlovića, reč je o mladom igraču koji ima lepu perspektivu. Malo je u Evropi vrhunskih levonogih defanzivaca“ zaključio je selektor Srbije.

(RTS)