Nastavlja se plej-of Superlige Srbije – Zvezda u Novom Sadu, Partizan dočekuje TSC

Nakon derbija u polufinalu Kupa Srbije u kom je Crvena zvezda trijumfovala i plasirala se u finale, „večiti rivali“ nastavljaju za nijansu nezanimljiviju i dosta izgledniju trku za titulu nacionalnog šampiona.

Obe ekipe očekuju teški mečevi protiv veoma kvalitetnih rivala koji su ove sezone pokazali da mogu da im pariraju i pruže značajan otpor.

Proba pred finale Kupa

Pobedom u trećem ligaškom derbiju prethodne nedelje, Zvezda je razliku u odnosu na drugoplasirani Partizan povećala na deset bodova i značajno se primakla sedmoj uzastopnoj šampionskoj tituli.

Otkako je počeo prolećni deo sezone, crveno-beli su ispustili samo dva boda, zabeleživši impresivnih 11 pobeda.

Nakon remija u drugom ovosezonskom derbiju vezali su sedam trijumfalnih utakmica i doveli sebe u sjajnu poziciju pred poslednjih šest ligaških mečeva.

Ono što je naročito bilo upečatljivo tokom drugog dela sezone jeste Zvezdina odbrana.

Ekipa Vladana Milojevića primila je samo šest golova u 2024. godini, a kada se uzme u obzir da je četiri od tih šest pogodaka postigao Partizan, jasno je koliko dobro je povratnik na mesto stručnog štaba crveno-belih uigrao svoju defanzivniju liniju.

Sa druge strane, Vojvodina je značajno popravila formu u završnici sezone i ponovo se vratila u igru za izlazak u Evropu.

Novosađani su na prethodnih deset susreta izgubili samo jednom i zaostaju samo tri boda za četvrtoplasiranim Radničkim 1923, s tim što bod više od tima Božidara Bandovića ima Čukarički koji se nalazi na petom mestu.

Takođe, Vojvodina se pobedom nad Radničkim plasirala u finale Kupa gde će se 22. maja sastati upravo sa Crvenom zvezdom, te će meč na „Karađorđu“ predstavljati zagrevanje za finale najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji.

Partizan traži izlaz iz krize

Porazi u derbijima vrlo verovatno su koštali Partizan nove sezone bez ijednog osvojenog trofeja.

Razlika od deset bodova u odnosu na Zvezdu teško je dostižna i sa mnogo više od šest utakmica koliko je ostalo do kraja sezone, te će crno-beli za novi pohod na prvo mesto najverovatnije morati da sačekaju narednu godinu.

Kiksevi protiv Napretka i Mladosti u periodu kada je tim Igora Duljaja još uvek bio na prvom mestu predstavljali su prekretnicu sezone u čiju završnicu Partizan ulazi sa tri vezana poraza.

Takav rasplet doveo je crno-bele do situacije u kojoj moraju više da brinu od toga da ne izgube drugo mesto, nego da se nadaju eventualnoj seriji kikseva Crvene zvezde.

Trećeplasirani TSC nalazi se na sedam bodova zaostatka i eventualnom pobedom mogao bi da ugrozi Partizanovu drugu poziciju, a upravo će ekipa iz Bačke Topole biti naredni rival beogradskog kluba.

U prva dva meča u sezoni protiv TSC-a, Partizan je osvojio samo jedan bod, primivši čak sedam golova, zbog čega će uz maksimalnu dozu opreza i koncentracije morati da uđe u naredni duel.

TSC je sa druge strane u seriji dobrih rezultata. Tim Žarka Lazetića pobedio je na šest od prethodnih osam utakmica i na taj način stekao deset bodova prednosti u odnosu na najbliže konkurente, gotovo osiguravši treću poziciju na tabeli.

Ostaje da se vidi da li će biti u stanju da ugroze današnjeg rivala na drugom mestu koje su osvojili prethodne sezone ili će morati da se zadovolje trećom pozicijom.

Raspored i rezultati drugog kola plej-ofa Superlige Srbije:

Petak:
Čukarički – Mladost 4:1

Nedelja:
Vojvodina – Crvena zvezda 17.30
Napredak – Radnički 1923 18.00
Partizan – TSC 19.30

(RTS)