Real rutinski do druge pobede protiv Baskonije, odličan meč Marinkovića

Real je znatno teže nego u prvom duelu uspeo da zabeleži drugi trijumf u seriji i dodatno se priblži plasmanu na fajnal-for koji se igra u Berlinu.

Baskonija je za razliku od prvog susreta pružila mnogo bolji otpor prvaku Evrope, naročito u prvom poluvremenu. Razlog za to bio je odličan procenat šuta za tri poena ekipe Duška Ivanovića koja je odlično rasporedila poene u uvodnom duelu meča.

Jedan od najistaknutih pojedinaca gostiju bio je Vanja Marinković koji je već u drugoj četvrtini došao do dvocifrenog učinka.

Sa druge strane, Fakundo Kampaco je predvodio Real u tim momentima i najavio jednu od najboljih partija u prethodnom periodu.

Odličnom timskom igrom Real je došao do preokreta i održavao vođstvo koje je Baskonija ugrožavala sa vremena na vreme pre svega preko Marinkovića i Markusa Hauarda koji se razigrao u drugoj četvrtini.

Gosti su imali priključak sve do kraja treće deonice kada su Geršon Jabusele i Kampaco inicirali novu seriju Reala koji je došao do dvocifrene prednosti.

Do kraja je „kraljevski klub“ bez većih problema, uz isključenje Marija Hezonje, kontrolisao dešavanja na terenu i došao na pobedu od plasmana među četiri najbolje ekipe.

Najefikasniji igrač Reala bio je Kampaco sa 24 poena, dok je Jabusele dodao 16 poena.

Baskoniju je predvodio Marinković sa 20 postignutih peona, dok je Kodi Miler-Mekintajer dodao 13 poena.

Naredni meč igra se prvog maja sa početkom u 20.30 u areni „Fernando Buesa“.

(RTS)