Jović i Majami izrešetali koš Seltiksa za vredan brejk u Bostonu

Bez Džimija Batlera i Terija Rozira u timu, Majami je napravio pravi poduhvat u Masačusetsu, iznenadio Boston i došao do vrednog brejka sa kojim se vraća nazad na Floridu, gde će naredne dve utakmice četvrtfinala plej-ofa Istočne konferencije odigrati pred svojim navijačima.

Veoma tvrdu i ujednačenu utakmicu, tokom koje su se timovi često smenjivali u blagom vođstvu, gosti su prelomili sredinom trećeg perioda serijom 10:0 kojom su prvi put stekli dvocifrenu prednost (70:82), koja se ispostavila kao nedostižna za Seltikse, koji prethodno nosi umakli dalje od plus šest (38:32) početkom druge četvrtine.

Iznenađenju je u velikoj meri kumovao odličan šut za tri poena košarkaša Majamija koji su namestili ruku u „TD Gardenu“, ispalili čak 43 šuta sa distance i pogodili ih 23 – 53,5 odsto uspešnosti.

U junačkoj pobedi svog tima učestvovao je i reprezentativac Srbije Nikola Jović koji je na parketu proveo 25 minuta tokom kojih je dobrano ispunio sve statističke kolone – zabeležio je 11 poena, devet skokova, šest asistencija, blokadu i tri ukradene lopte, uz pet izgubljenih.

I nekadašnji igrač mege se uklopio u sjajno šutersko veče Majamija sa tri ubačene trojke iz četiri pokušaja (4/5 iz igre).

Najzaslužniji za trijumf „kelta“ bili su Tajler Hiro sa 24 poena (6/11 za tri), 14 asistencija i pet skokova, te Kejleb Martin (5/6 za tri) i Bem Adebajo sa po 21 ubačenim poenom. Centar Majamija je sa deset skokova kompletirao dabl-dabl učinak.

U poraženom timu prednjačili su Džejlen Braun sa 33 poena i Džejson Tejtum sa 28. Podbacio je Kristaps Porzingis koji je meč završio sa šest poena i samo jednim pogođenim šutem iz devet pokušaja (0/4 za tri). Pored Brauna i Tejtuma, samo je još Derik Vajt ostvario dvocifren učinak sa 13 poena.

Plej-of NBA lige, rezultati:

Boston – Majami 101:111 (1:1)
Oklahoma – Nju Orleans 124:92 (2:0)

(RTS)