Fenomenalan meč u Monaku – Fener nakon produžetka i preokreta došao brejka

Fener je boljom igrom u drugom delu meča, a naročito u produžetku uspeo da dođe do pobede protiv favorizovanog protivnika, a samim tim i do značajne prednosti pred nastavak serije.

Monako je mnogo bolje započeo meč i već nakon prve četvrtine imao 11 poena prednosti.

Odlično su domaći rasporedili poene od samog starta, što im je uz čvrstu odbranu donelo uvodnu prednost.

Međutim, kako je meč odmicao, gosti su uspevali da pronađu napadački ritam. Kada niko od nosilaca nije uspeo da povuče turski tim, pojavio se Nejtan Sestina i doneo preko potrebne poene i energiju svojoj ekipi.

Na kraju treće deonice samo jedan poen je razdvajao dva tima i delovalo je da je Fenerbahče u naletu koji bi mogao da iskoristi i preokrene meč.

Međutim, Eli Okobo se razigrao u poslednjoj deonici i poveo svoju ekipu ka novoj značajnijoj prednosti, ali se ekipa Šarunasa Jasikevičijusa nije predavala.

Tajler Dorsi je inicirao novu seriju gostiju koji su u poslednja dva minuta sitgli do preokreta i utišali publiku u Monaku.

Usledila je uzbudljiva završnica u kojoj je Marko Gudurić imao šut za pobedu, ali je nakon prodora i promašio i meč je otišao u produžetak.

U dodatnih pet minuta Fener je bio bolji tim i vođen Nikom Kalatesom i Najdželom Hejs-Dejvisom uspeo da dođe do brejka i važnog trijumfa.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Hejs-Dejvis sa 19 postignutih poena. Kalates je dodao 17, a Sestina 16 poena.

Gudurić je postigao 11 poena, a imao je i pet asistencija za skoro 30 minuta provedenih na parketu.

Monako je predvodio Eli Okobo sa 19 poena, dok su Lojd i Džejms dodali 16 poena.

(RTS)