Zvezda praznuje u Lučanima, Partizan na „mestu ponora“, a pravi derbi je u Bačkoj Topoli

Dok crveno-beli slave, crno-beli se spasavaju iz ponora.

Porazom 1:0 u Kruševcu u 25. kolu, nagovešten je ponor Partizana i prepuštanje prvog mesta Crvenoj zvezdi. Provalija je sve dublja i dublja sa svakim porazom crno-belih, a trenutno su ih nanizali pet, uključujući i onaj u polufinalu Kupa Srbije od Zvezde.

Kao beznadežna reakcija došla je smena Igora Duljaja, međutim ni unapređenje Alberta Nađa nije dovelo šok-efekat, samim tim pozitivan ili bar neutralan ishod.

Na Partizanovim igračima je da pronađu borbeni duh i dođu do tri boda. Naročito jer bi onda TSC u slučaju pobede nad Radničkim 1923 došao na tek bod zaostatka. Napredak od ulaska u doigravanje nije osvojio nijedan bod. Porazili su ih Mladost, Radnički 1923 i Čukarički.

Zvezda u slavljeničkom modu u Lučanima

Crvena zvezda je trijumfom nad TSC-om matematički obezvedila rekordnu sedmu titulu u nizu. Vladan Milojević će sigurno iskoristiti priliku da u Lučanima promoviše i razigra mlade igrače sa nešto manjom ili skoro nikakvom minutažom u dosadašnjem toku sezone.

Lučanci su slavili samo protiv Napretka, da bi zatim ostali bez bodova protiv Čukaričkog (4:1) i Radničkog 1923 (3:2).

Najznačajniji meč, a bez „večitih“ u njemu

Valja navesti i vrlo interesantan duel TSC-a I Radničkog 1923 u Bačkoj Topoli. Timovi koji su uz „večite rivale“ najizvesniji predstaavnici Srbije u Evropi naredne sezone.

Ono što je TSC bio prethodne, to je Radnički iz Kragujevca ove sezone. Od borbe za opstanak do istorijskog dometa u vidu kvalifikacija za Ligu konferencija. Domaćini duela u Bačkoj Topoli održavaju kontinuitet u eri Žarka Lazetića.

Biće ovo susret dva stručnjaka koij su privukli veliku pažnju ovdašnje javnosti svojim uspesima – Feđe Dudića i Žarka Lazetića. 

Kragujevčani igraju fantastično tokom plej-ofa, naročito u napadu. Pobedili su Čukarički i Napredak sa po 4:1, te Mladost sa 3:2. TSC ima prednost od sedam bodova na trećoj poziciji i nastoje da u direktnom duelu dokažu da su sa razlogom najbolji klub u zemlji nakon prestoničkih giganata.

Prvi susret ove sezone, odigran u Bačkoj Topoli, okončan je 1:0 u korist domaćina, dok je susret u Kragujevcu završen bez golova.

Četvrti par su Vojvodina i Čukarički, meč se igra na „Karađorđu“.

(RTS)