Luka Modrić najverovatnije ostaje u Madridu još godinu dana

Ugovor Luke Modrića i madridskog Reala ističe 30. juna.

„Najverovatnije će ostati još godinu dana i nastaviti da ispisuje istoriju“, izjavio je Vlado Lemić za saudijski portal Kora, prenosi španska Marka.

Modriću (39) ugovor ističe 30. juna, Real Madrid se do sad nije oglasio o eventualnom nastavku saradnje sa zamenikom kapitena. U klub je došao 2012. godine došao iz londonskog Totenhema za 35 miliona evra. „Luka Modrić je madridista koji voli klub i smatra ga svojom kućom“, dodao je Lemić.

Real je pre šest dana proslavio osvajanje španskog prvenstva u centru grada sa navijačima. Modrić je tom prilikom odbio da odgovori hoće li ostati u klubu. Napomenuo je da želi uspešno da završi sezonu u kojoj je odigrao 43 utakmice, od kojih je polovinu počeo sa klupe za rezerve.

Španske novine AS pišu da se trener Reala Karlo Anćeloti složio sa produženjem ugovora, posle prošlonedeljnog razgovora sa Perezom. Modrić je prihvatio smanjenje plate i ulogu u kojoj bi iduće sezone igrao još manje, tvrdi AS.

Real Madrid će 1. juna igrati finale Lige šampiona protiv Borusije Dortmund u Londonu na Vembiju. Ukoliko Real postane prvak Evrope, Modrić i aktuelni kapiten ekipe Naćo Fernandez došli bi do svog 26 pehara.

Time bi postali najtrofejniji igrači u 122 godine dugoj istoriji kluba.

(RTS)