Sud u Lozani potvrdio zakonitost postupanja FSS-a u sporu sa ŽFK Spartakom

Naime, po mišljenju komesara za takmičenje, ali i Žalbene komisije Fudbalskog saveza Srbije ŽFK Spartak je na konkretnoj utakmici igrao sa većim brojem stranih igračica u amaterskom statusu od onog koji je dozvoljen sportskim pravilima, zbog čega su nadležni organi najpre doneli prvostepenu, a zatim i drugostepenu odluku o okončanju konkretne utakmice službenim rezultatom.

Navedene odluke je ŽFK Spartak svojom žalbom pokušao da poništi, ali je CAS ovu žalbu i sve zahteve istaknute u istoj u celosti odbio i obavezao ŽFK Spartak da Fudbalskom savezu Srbije i ŽFK Crvena zvezda nadoknadi troškove postupka.

Istovremeno, Fudbalski savez Srbije dobio je ove nedelje odluku Višeg suda u Beogradu kojom je ovaj sud odbio u celosti tužbu FK Partizan kojom je tražen poništaj odluke Arbitražnog suda Fudbalskog saveza Srbije i time potvrdio da u donošenju iste nije bilo nedostataka zbog kojih se arbitražna odluka može poništiti.

Nakon svih drugih slučajeva koje u prethodnom periodu CAS presudio u korist Fudbalskog saveza Srbije, među kojima su i medijski propraćeni slučajevi koji su protiv Fudbalskog saveza Srbije na CAS-u vođeni po žalbama FK Kolubara, gospodina Spasića i gospodina Tončeva, prethodno pomenute odluke koje su ovih dana doneli CAS i Viši sud u Beogradu nedvosmisleno potvrđuju kontinuitet u zakonitom postupanju Fudbalskog saveza Srbije i naporima da fudbalsku igru zaštiti od svakog oblika nezakonitosti.

„Zahvaljujemo se ovim putem svim ljudima koji su svojim iskazima ili svojim profesionalnim radom na ovim slučajevima doprineli da se činjenice u navedenim postupcima potpuno i tačno utvrde a zakon primeni i sprovede u potpunosti. Posebno se zahvaljujemo našem advokatskom timu iz kancelarije VG Law, advokatima Veljku Grkoviću i Snežani Mitić na posvećenosti i profesionalnom pristupu u zastupanju Fudbalskog saveza Srbije u navedenim slučajevima“, ističu iz FSS.

 

(RTS)