Hesus Navas ostaje u Sevilji, a trener Kike Sančez Flores odlazi na kraju sezone

„Navas se dogovorio sa predsednikom (kluba) da nastavi kao igrač do 31. decembra 2024. godine, a zatim da radi u klubu na poziciji koju sam odabere“, navodi se u saopštenju Sevilje.

Prethodnih dana je Navas (38) u obraćanju navijačima poručio da mu niko iz kluba nije ponudio saradnju ili produžetak ugovora.

Posle toga je predsednik Sevilje Hose Marija del Nido izjavio da je došlo do nesporazuma i da će Navasu da ponuditi doživotni ugovor da ostane u Sevilji ukoliko bude želeo.

„Ni sekunde nisam oklevao da potvrdno odgovorim na predlog predsednika moje Sevilje. Da, želim da se povučem u ovom klubu. Želim da nastavim da igram za Sevilju prihvatam da nastavim vezu sa klubom u koji sam se zaljubio“, rekao je Navas za klupski sajt.

Španac je karijeru započeo u Sevilji 2003. godine, igrao je od 2013. do 2017. godine u Mančester sitiju.

Posle četiri godine u Engleskoj, vratio se u Sevilju.

Ukupno je za andaluzijski klub zaigrao 689 puta u svim takmičenjima, čime drži rekord kao igrač sa najviše nastupa u istoriji kluba.

Navas (39) je četiri puta osvojio Ligu Evrope u dresu Sevilje, dva Kupa Španije i jedan Superkup Evrope.

Za reprezentaciju Španije odigrao je 51 i postigao pet golova.

Klub je saopštio i da je dogovorio sporazumni raskid ugovora na kraju sezone sa trenerom Kike Sančez Floresom koji je klub vodio tokom proteklih šest meseci..

„Između kluba i Kikea Sančeza Floresa postignut je sporazum o raskidu ugovora 30. juna“, objavio je španski klub na zvaničnom sajtu.

Španac je u Sevilju došao u decembru kada je klub bio na 16. mestu na tabeli Primere, trenutno se nalazi na 12. mestu dva kola pre kraja.

„Razgovarao sam s Kikeom i složili smo se da je sada pravo vreme da saopštimo kako će biti trener do kraja sezone. Želio bih da mu se zahvalim na njegovom ogromnom trudu, jer je klub bio u vrlo teškoj situaciji i on nam je pomogao da izađemo iz nje kroz mnogo sati napornog rada,“ rekao je predsednik kluba Hose Marija del Nido.

Sevilja sledeće sezone neće igrati evropska takmičenja, nakon što je četiri godine uzastopno nastupala u Evropi.

Sančez Flores je pre Sevilje vodio Hetafe, Votford, Espanjol, Atletiko Madrid, Valensiju, Benfiku, kao i Šangaj, Al Ain i Al Ahli.

(RTS)