Partizan odlučio da igra polufinale Kupa Srbije protiv Zvezde

Partizan se posle poraza od Zvezde u 173. večitom derbiju oglasio saopštenjem u kojem je kritikovao odluke glavnog sudije Pavla Ilića.

Klub je kasnije otkazao konferenciju za medije pred večiti derbi koji će biti odigran u sklopu Kupa Srbije. Nakon vidnog nezadovoljstva, uprava Partizana donela je odluku o igranju u polufinalu Kupa.

„Upravni odbor doneo je odluku da FK Partizan nastupi na sutrašnjoj utakmici polufinala Kupa Srbije. Iako nezadovoljni stanjem u domaćem fudbalu, gde naš klub ima neravnopravan tretman od strane FSS i sudijske organizacije pre svega, iz obaveze prema igračima, navijačima, istoriji kluba i takmičenju Kupa naše zemlje, doneta je odluka o odigravanju utakmice“, piše u saopštenju.

Ponovili su nezadovoljstvo povodom suđenja Pavla Ilića.

„Sportska javnost je u kratkom periodu mogla da posvedoči sramnom tretmanu kluba i naših igrača od strane sudije Pavla Ilića, koji je bestidno i po nalogu režirao krajnje rezultate poslednja dva „večita derbija“. Za sudijskog diletanta Ilića (u rodnom Kragujevcu poznatog kao osvedočenog „zvezdaša“, o čemu postoje i fotografije dotičnog u majici sa obeležjima tog kluba), jedini cilj u dve utakmice bio je ne dozvoliti nadmetanje aktera po pravilima fudbalske igre, već samo i jedino onemogućiti igrače Partizana da trijumfuju! Sudija Ilić, koji je poslat po nalogu FSS i predsednika sudijske organizacije, da svojim sramnim sudjenjem kreira krajnji rezultat u korist jednog tima, uz vredjanje, bahaćenje i odsustvo obraza i morala, nikada više ne bi smeo da bude akter najveće utakmice koju srpski fudbal ima“, piše u saopštenju

Iz Humske su najavili poseban vid revolta.

„FK Partizan će zbog sveukupnog tretmana kluba u organima FSS, na sutrašnjoj utakmici iskazati revolt i protest na poseban način i zahtevati da se odnos prema našem klubu hitno promeni, u skladu sa značajem koji FK Partizan ima za srpski fudbal“, poručili su iz kluba.

(RTS)