Novi kiks Partizana – Napredak dodatno zakomplikovao borbu za drugo mesto

Crno-beli su nakon novog neuspeha vezali pet utakmica bez pobede u prvenstvu i omogućili TSC-u da im se primakne na samo dva boda zaostatka, te će borba za drugo mesto do kraja sezone biti veoma interesantna.

Partizan je odlično započeo meč i već nakon nekoliko minuta je imao par izglednih šansi od kojih je jedna pretvorena u pogodak.

U šestom minutu je Nikola Antić odlično izveo korner, a u strelce se upisao Aleksandar Filipović.

Nakon toga su crno-beli nastavili da napadaju i imali su još nekoliko dobrih prilika da udvostruče prednost, ali je golman domaćih Vladimir Savić bio na visini zadatka u tim momentima.

Pritisak Partizana je potom počeo da jenjava, što je Napredak iskoristio i došao do izjednačenja. Igrao se 19. minut kada je Branislav Tomić uputio centaršut sa desne strane, a Andrija Majdevac odlično reagovao i glavom poravnao rezultat.

Sedam minuta nakon toga, Kruševljani su došli do potpunog preokreta kada je Nebojša Bastajić na asistenciju Majdevca odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao Aleksandra Jovanovića.

Do kraja prvog dela Partizan je imao još nekoliko izglednih šansi da izjednači, ali nije uspeo, te je Napredak na odmor otišao sa prednošću koja je ubrzo po početku drugog poluvremena porasla na dva gola.

Majdevac je u 51. minutu svoju odličnu partiju upotpunio novim golom nakon kontre domaćih i već tada se moglo naslutiti da će izabranici Alberta Nađa teško doći do preokreta.

Očekivano, gosti su u nastavku svim silama krenuli ka protivničkom golu, stvorili su mnogo prilika, ali su na drugi pogodak morali da čekaju sve do 80. minuta kada je rezervista Aleksa Janković vratio nadu u potencijalni preokret.

Nada u prvi trijumf nakon četiri vezana ligaška poraza pojačana je u 89. minutu kada je Gajas Zahid uz dosta sreće uspeo da izjednači rezultat.

Do kraja međutim Partizan nije uspeo da dođe do preokreta, što mu je često uspevalo u prvom delu sezone, zbog čega će morati da strepi od TSC-a koji je bio bolji od Radničkog 1923.

Raspored i rezultati četvrtog kola plej-ofa Superlige Srbije:

Sreda:
Napredak – Partizan 3:3
TSC – Radnički 1923 4:3
Vojvodina – Čukarički 18.00
Mladost – Crvena zvezda 18.30

(RTS)