Milojević: Naše ambicije su da osvojimo Kup i tu nema dileme

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana polufinalni meč Kupa Srbije igraju na stadionu „Rajko Mitić“ od 19 časova.

„Kup je takmičenje koje se igra na ispadanje i specifično je. Nema tu dodatnih utakmica gde možete da popravite bodovni saldo ili mesto na tabeli. „Nokaut“ sistem, a protiv nas večiti rival i sigurno utakmica nosi veliki ulog za oba tima. Želimo u finale, kao i oni, ali i Radnički i Vojvodina koji su kvalitetni timovi. Naše su ambicije da osvojimo Kup Srbije i tu nema dileme“, rekao je strateg crveno-belih.

Dodao je da mu je drago što ekipa stvara šanse i da se nada da će jednostavnije postizati golove.

„Realizacija je nešto što se pokazalo u prethodnih utakmicama, ali hoću da verujem da je dobro što stvaramo šanse i doći će vreme kada ćemo ih pretvarati u golove na jednostavniji način. Ne bih o tome da li nam je to problem, jer svaki napadač želi da postigne gol. Tu spadaju i koncentracija i veština, ali činjenica je da Partizan ima dva sjajna golmana – Jovanovića i Krunića, rekao je Milojević. 

On je dodao da derbi uvek nosi posebnu draž, bez obzira na takmičenje i ulog.

„Naravno, sve to treba da ostane u okviru sportskog. Znamo šta je potrebno da popravimo, stvaramo šanse, naravno da napadači žele da pogode, ali je potrebno da budu koncentrisaniji. Osim toga, Parrizan sem Jovanovića ima još jednog dobrog golmana, Krunića, pokazao je to u poslednjem derbiju“, istakao je Milojević.

Zvezdin trener nije hteo da komentariše suđenje i sporne situacije sa prethodnog derbija.

„Ne želim da se vraćam na to. Mislim samo na narednu utakmicu, dobra su ekipa, nema tu nekih iznenađenja. Može da bude drugačije jedino što je nokaut meč. Nadam se dobroj poseti i da će navijači da budu zadovoljni“, zaključio je Milojević.

(RTS)