Kanavaro po dolasku u Udineze: Samardžić nam je najbolji igrač, svaki meč do kraja biće finale

Kanavaro je seo na klupu kluba iz Udina umesto Gabrijelea Ćiofija, u situaciji kad Udineze ima 28 bodova na 17. mestu i očekuje ga grčevita borba za opstanak do kraja sezone. 

„Kad vas određeni klubovi pozovu, teško je reći ne, istorija je veoma važna. Udineze ima istoriju ozbiljnog kluba u koji možete da dođete i radite, poziv je došao iznenada, ali bilo je ispravno prihvatiti ga, imam prave razloge za to“, rekao je Kanavaro na konferenciji za medije na njegovoj promociji u klubu sa stadiona „Frijuli“.

Svestan je svetski prvak sa Italijom iz 2006. godine da ga čeka težak posao.

„Trenutak je svakako komplikovan, četiri pobede u sezoni je malo, ekipa ima problema, ali ima kvaliteta, i tehničkih i ljudskih. Jasno je da je Samardžić najkvalitetniji igrač kog imamo. Ove godine mu je teže, ali to je normalno jer kad te upoznaju kako igraš, teže je na terenu“, dodao je Kanavaro, a prenosi klupski sajt.

Kanavaro ističe da će njegova ekipa morati da ide na pobedu u svakom meču do kraja Serije A.

„Opstanak? Moraćemo sami da se trkamo. Ako smo konzervativni, rizikujemo da se opečemo. Moramo da shvatimo da ima još mnogo bodova na raspolaganju i da svakom meču moramo da pristupimo kao da je finale, a finale se ne igra već dobija“, zaključio je nekadašnji fudbaler Juventusa, Reala, Intera, Napolija, Parme i Šabab Al Ahlija.

Bivši selektor Kine je pre dolaska u Udineze vodio samo jedan klub u domovini – Benevento.

(RTS)