Junajted umalo prokockao već viđeno finale FA kupa sa Sitijem – Koventri poklekao nakon penala

Rezultat je nakon 120 minuta igre bio 3:3, nakon što je Junajted imao tri gola prednosti.

Kockala se ekipa Erika Ten Haga sa živcima svojih navijača, ali je nakon velike borbe i neočekivanog zapleta uspela da zakaže revanš sa gradskim rivalom Mančester sitijem u finalu.

Nominalni gost je na Vembliju poveo u 23. minutu golom Skota Mektomineja, da bi vođstvo udvostručio Hari Megvajer u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Kada je Bruno Fernandeš postigao novi pogodak u 58. minutu delovalo je da Junajted očekuje mirna završnica meča, ali je Koventri odbio da se preda.

Smanjili su zaostatak u 71. minutu preko Elisa Simsa, a kada je osam minuta kasnije Kalum O’Har postigao drugi gol za Koventri, preokret nije delovao toliko daleko.

Potpuni šok za Junajted usledio je u 93. minutu kada je dosuđen penal za Koventri koji je u gol i produžetak pretvorio Hadži Rajt.

Meč je otišao u produžetke u kojima nije bilo golova, iako je jedan poništen Koventriju u poslednjim sekundama utakmice.

Kazemiro je bio neprecizan već u prvoj penal seriji i delovalo je da je drugoligaš blizu istorijskog uspeha, ali su promašaji O’Hare i Bena Šifa u trećoj i četvrtoj seriji, uz stotpostotan učinak ostalih Junajtedovih izvođača stali na put senzaciji.

Junajted se na taj način pridružio gradskom rivalu Sitiju koji je u subotu u prvom polufinalu sa 1:0 savladao Čelsi, što će biti repriza prošlogodišnjeg finala najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu.

Tada je Ilkaj Gundogan sa dva gola doneo Sitiju pobedu i trofej, dok je jedini gol za Junajted postigao Fernandeš.

(RTS)