Festival golova TSC-a i Radničkog 1923, Čukarički bolji od Vojvodine

Izuzetno interesantan duel za ljubitelje srpskog fudbala – predstavnik Srbije u Ligi Evrope protiv najvećeg iznenađenja domaćeg prvenstva. Susret Žarka Lazetića i Feđe Dudića, dva stručnjaka koji su u kratkom vremenskom periodu pobrali pregršt hvalospeva za svoj rad i rezultate.

Domaćini u Bačkoj Topoli su neverovatnim startom odmah dali do znanja Kragujevčanima da je treće mesto zauzeto i da neće moći da se nadaju još jednom fenomenalnom rezultatu.

Već u šestom minutu je strelac za TSC bio Saša Jovanović. Prednost je duplirana u 10. minutu preko Ifeta Đakovca. Igrači Žarka Lazetića su do trećeg pogotka stigli u 16. minutu, strelac je bio Nemanja Stojić.

Priliku da smanje zaostatak u prvom poluvremenu, gosti su imali u 43. minutu, ali je Milutin Vidosavljević promašio penal. Za razliku od Vidosavljevića, Đakovac je u 56. minutu bio siguran sa „beče tačke“ za svoj drugi pogodak i 4:0 za TSC. 

Kragujevčani su smanjili preko Vajdija Salija u 60. minutu, pa zatim zahvaljujući autogolu Nemanje Stojića u 78. minutu. Upornost Feđe Dudića i njegovih uzdanica se isplatila pošto je Nikola Bukumira u sudijskoj nadoknadi smanjio na 4:3. Ipak, ništa od remija za goste, a TSC je odahnuo čim se čuo zvižduk za kraj meča. Da je Vidosavljević pogodio penal u prvom poluvremenu, govorilo bi se o senzacionalnom preokretu.

Obe ekipe se nalaze na pozicijama koje vode u kvalifikacije za Ligu konferencija. TSC se sa 69 bodova primakao na dva boda do drugoplasiranog Partizana, koji je igrao nerešeno protiv Napretka u Kruševcu 3:3.

Radnički je posle tri pobede upisao i prvi poraz u plej-of rundi, trenutno su sa 54 boda relativno mirni na četvrtoj poziciji, pet više od Čukaričkog. Čuka tek treba da odigra svoj duel sa Vojvodinom na „Karađorđu“.

Čukarički blizu četvrtog mesta

Fudbaleri Čukaričkog savladali su Vojvodinu u gostima rezultatom 3:2 i prišli na samo dva boda Radničkom 1923 koji drži četvrto mesto.

Prvi gol na meču postigao je Bojica Nikčević u 11. minutu, što je bio njegov drugi ligaški pogodak ove sezone.

Vođstvo gostiju udvostručio je Đorđe Ivanović u 43. minutu.

Susret je bio rešen nakon 59. minuta igre kada je Igor Miladinović postigao treći gol za Čukarički.

Prvi pogodak za Vojvodinu postigao je Dejan Zukić u 79. minutu, da bi Aleksa Vukanovi u samom finišu uspeo da smanji zaostatak na jedan gol, ali nije bilo vremena za domaće da dođu do izjednačenja.

Plej-of Superlige Srbije, četvrto kolo:
Napredak – Partizan 3:3
TSC – Radnički 1923 4:3
Vojvodina – Čukarički 2:3
Mladost Lučani – Crvena zvezda 18.30

(RTS)