Bajern juri čudo protiv Sitija (RTS 1), Interu „pred nosom“ polufinale „dela Madonina“

Posle večerašnjih utakmica biće poznati svi polufinalisti Lige šampiona. Real Madrid je sigurno završio posao sa Čelsijem, dok je Milan izbacio Napoli posle remija.

Deklasiranje Bajerna u Mančesteru 3:0 bilo je vrlo bolno. Na sve to su saigrači Leroj Sane i Sadio Mane ušli u fizički sukob, čime su dodatno oprljali traženi besprekornost koju traži nemački klub u svom imidžu. Rešili su konflikt, Mane je presedeo jednu utakmicu suspenzije i biće u sastavu Tomasa Tuhela.

Nemci igraju fudbal uvek maksimalno do samog kraja, ali za preokret od 3:0 biće potrebno čudo. Nije da ih se nismo nagledali prethodnih godina, uvek istog oduševljenja i izraza neverice. 

 Jedan od lidera Bajerna iskusni Tomas Miler ne gubi nadu.

„Verujem da još imamo šanse da se plasiramo u polufinale Lige šampiona. Moramo dobro da počnemo meč, možda da postignemo makar jedan gol u prvom poluvremenu. Ne moramo posle prvih 10 minuta da vodimo 3:0, ali moramo da damo makar jedan gol u prvom poluvremenu“, rekao je Miler.

„Ako postignemo drugi gol do 80. minuta, a ne primimo nijedan, imaćemo još 15 minuta. Verujem da je sve moguće“, zaključio je Miler.

Inter ima za zadatak samo da potvrdi sigurnih 2:0 iz Lisabona na „Đuzepe Meaci“.

Milanski klubovi su prekinuli eru dominacije Juventusa u domaćem prvenstvu i sada se vrta polufinale „dela Madonina“. Plasman u polufinale Lige šampiona biće novi veliki stepenik u povratku istorijskih giganata, koji se u Seriji A bore za poslednje mesto za učešće u evropskoj eliti naredne sezone.

Prepustili su više pozicije rimskim klubovima i neumoljivom Napoliju. Plasman u finale biće Milana ili Intera biće ne samo spas sezone nego povratak u sam vrh „starog kontinenta“.

 Duel u Minhenu možete da pratite putem direktnog prenosa na RTS 1, a obe utakmice iz časa u čas na našem portalu.

(RTS)