BiH, tužilaštvo oslobodilo osobe koje su tvrdile da su umešane u nestanak male Danke

Kako je prenosi Dnevni avaz, jedan od uhapšenih priznao je u prostorijama Federalne uprave policije da je širio informacije o nestanku devojčice i tražio 50.000 evra. Sve je otkriveno na Tik-toku.

Međutim, Tužilaštvo Kantona Sarajevo danas je odlučilo da nema osnova za njihovo zadržavanje, iako je Federalna uprava policija podnela izveštaj u kojem se navodi da je reč o krivičnom delu ucena i uznemirenje javnosti.

To je za sarajevsku N1 potvrdio portparol Federalne uprave policije Emil Sućeska ističući da su podneli izveštaj o počinjenim krivičnim delima.

„Delo je okvalifikovalo Tužilaštvo KS kao otmica i iznuda, mi dostavljamo izveštaj. Dakle, mi smo dostavili izveštaj o počinjenim krivičnim delima. U izveštaju smo napisali i mere da bi lica trebalo da budu zadržana. Međutim, Tužilaštvo KS je donelo svoju odluku da oni budu pušteni. Odluku o puštanju je donelo Tužilaštvo KS“, dodao je Sućeska.

Kako je ranije potvrđeno,pripadnici Federalne uprave policije juče su uhapsili tri osobe koje su putem društvenih mreža objavili da su povezani sa nestankom devojčice Danke Ilić iz Srbije.

(RTS)