Novi podbačaj Liverpula u borbi za titulu, remi sa Vest Hemom u Londonu

Košmarnom raspletu sezone po fudbalere Liverpula ne nazire se kraj. Pre samo 20 dana tim sa „Enfilda“ je bio lider na tabeli Premijer lige, a onda je u narednih pet utakmica, od mogućih 15, osvojio samo pet bodova i gotovo izvesno prokockao šansu da Jirgena Klopa isprati osvojenom titulom šampiona Engleske.

Vest Hem je poveo u 43. minutu, kada je Mohamed Kudus centrirao sa levog boka, a Džarod Boven glavom loptu sproveo u mrežu, 16. put ove sezone u engleskom prvenstvu.

Morali su gosti pred početak drugog poluvremena da istrče na teren sa potpuno drugačijim pristupom i novom energijom i uspeli su da naplate sve učestalije napade i poravnaju rezultat već u 49. minutu.

Endi Robertson je prihvatio loptu u kaznenom prostoru i spretno iskoristio malo prostora i vremena da je levom nogom šutne kroz gužvu pred golmanom Areolom i prevari ga.

Liverpul je došao do nove prednosti u 65. minutu autogolom Alfonsa Areole. Šut Kodija Gakpa posle kornera se odbio o Areolu i završio u mreži.

Domaćini se nisu predali, već su došli do izjednačenja u 77. minutu preko šuta glavom Mikaila Antonija.

Ovim remijem Liverpul je trećeplasirani sa 75 bodova i uz poraz od Evertona su gotovo izvesno izgubili u trci za titulu sa Arsenalom i Mančester sitijem.

Vest Hem je osmi sa 49 bodova.

Sledeći rival Liverpula je Totenhem na „Enfildu“, dok Vest Hem gostuje kod Čelsija.

Premijer liga, 35. kolo:

Subota:
Vest Hem – Liverpul 2:2
Fulam – Kristal palas 16.00
Mančester junajted – Barnli 16.00
Njukasl – Šefild 16.00
Vulverhempton – Luton 16.00
Everton – Brentford 18.30
Aston Vila – Čelsi 21.00

Nedelja:
Bornmut – Brajton 15.00
Totenhem – Arsenal 15.00
Notingem forest – Mančester siti 17.30

(RTS)