Zubin Potok, kosovski specijalci pretukli Srbina i pretili mu pištoljem

Vladan Stevanović, zvani Babudovac, u izjavi za Kosovo onlajn je ispričao da su ga specijalci pretukli „na pravdi Boga“ i da sada strahuje da će ga opet maltretirati.

Prema njegovim rečima, kada je krenuo ka kući prijatelja koji živi zaustavili su ga pripadnici specijalnih snaga, legitimisali i pretresli automobil.

“Dao sam im srpska dokumenta, tražili su mi kosovsku ličnu kartu, rekao sam im da nemam. Nisam im je dao, a imao sam kosovsku ličnu kartu, jer mi je automobil registrovan na srpske tablice. Zato sam im rekao da nemam“, rekao je Stevanović i dodao da su ga zatim maltretirali zbog majice sa natpisom na srpskom jeziku.

Pustili su ga, kaže, nakon pola sata. Međutim, kada se u večernjim satima vraćao, krenuo je ka kafani po bratanca, kada su ga ponovo zaustavili.

Stevanović tvrdi da su ga ponovo izveli iz automobila, pretresli i uzeli telefon.

“U tom trenutku na jednoj Telegram grupi stigao je komentar, a policajci su videli poruku koju je napisao jedan od korisnika te stranice ‘Kosovo je Srbija‘. Onda je krenulo sa pitanjima: ‘Šta pratiš ovo, je li Kosovo Srbija’, pa su počeli da me biju. Tu su me tukli, jedan od njih me je opsovao i uzeo pištolj, repetirao. Držali su mi ga na slepoočnici“, kaže Stevanović.

Zatim su ga, ističe, nečim udarili s leđa.

“Imam osam ili devet kopči i kod usne imam četiri kopče. Četvorica su me tukla. Menjali su se, nisu svi odjednom“, naglasio je Stevanović.

(RTS)