Vučić na prijemu u UN: Srbija uvek bila posvećena Povelji i rezolucijama, to su glavni principi sveta sutrašnjice

Predsednik Aleksandar Vučić organizovao je prijem za stalne predstavnike u Ujedinjenim nacijama, povodom predložene rezolucije o Srebrenici, o kojoj bi trebalo da se raspravlja početkom maja.

„Pre svega, Srbija je na svom evropskom putu, verujem da smo poslednjih godina ostvarili dobre rezultate za naše stanovništvo“, rekao je Vučić diplomatama i podsetio da je zahvaljujući njihovim glasovima Srbija pobedila u glasanju za izložbu Ekspo.

“Srbija je uvek bila posvećena Povelji UN i njenim rezolucijama, verujem da su to glavni principi sveta sutrašnjice“, istakao je Vučić.

Predsednik je ocenio da je u svetu potrebna veća uloga UN.

“To je jedini način da obnovimo mir i stabilnost u svetu, uvek smo bili veoma iskreni u tom pogledu, ko god da prekrši međunarodni poredak, mi to priznajemo i na strani smo žrtve“, naveo je Vučić.

Predsednik u Njujorku ima niz sastanaka i konsultacija sa predstavnicima zemalja članica Ujedinjenih nacija, kako bi objasnio poziciju Srbije u vezi sa najavljenom rezolucijom o Srebrenici.

Vučić se danas obratio na sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj stanju na Kosovu i Metohiji i podsetio da je prošlo 11 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, a da ZSO još nije formirana.

Ukazao je da vlasti u Prištini stvaraju nepodnošljive uslove za život Srba i drugih nealbanaca.

(RTS)