Suđenje Belivukovoj grupi – prikazane poruke u vezi sa ubistvom Ljepoje i Radojevića

U Specijalnom sudu su prikazane prepiske u vezi sa otmicom i kasnije ubistvom Milana Ljepoje, kog su, kako se sumnja, pripadnici organizovane kriminalne grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića oteli i ubili.

U prepiskama osunjičenih se pominju jezivi detalji o ubistvu Ljepoje i informacije o problemima kako se rešiti tela ubijenog.

Najpre su prikazane slike pokojnog Zdravka Radojevića koje su, kako je rekao okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin, fotografisane u kući u Ritopeku.

Branilac optuženih Dejan Lazarević ponovio je da su fotografije izmenjene u fotošopu.

Prikazane su i fotografije Radojevićevog automobila i dokumentacija vezana za taj „mercedes“, kog su, prema navodima iz optužnice, pripadnici ove grupe nakon Radojevićevog ubistva prodali u Albaniji.

Prikazana je i konverzacija sa kriptovane aplikacije „Skaj“.

Branilac Filipa Ivanovskog, Miljana Perendija predložila je da se današnje suđenje ne održi, jer postupajuća sudija u ovom postupku ide u penziju krajem aprila, što su podržale i njene kolege.

Predsednica sudskog veća Vinka Beraha Nikićević je na to odgovorila da jeste istina da je doneta odluka da ide u penziju, ali smatra da ne bi trebalo da bude diskutovanja o tome u sudnici.

Suđenje Veljku Belivuku i članovima njegove kriminale grupe, koji su optuženi za više ubistava, otmice i silovanje, moraće da krene iz početka jer predsednica Sudskog veća Vinka Beraha Nikićević odlazi u penziju.

(RTS)