Precizno sletanje na aerodrom u Divcima, sećanje na hrabri čin pilota Milenka Pavlovića

Na Memorijalno skupu „Milenko Pavlović“ aero-klubovi iz Trstenika, Kraljeva, Ćuprije i Valjeva takmičili su se u preciznom sletanju na aerodrom u Divcima. Rezultati su bili u drugom planu. U prvom planu – negovanje uspomene na hrabrog pilota.

„Sve što je pukovnik pilot Milenko Pavlović učinio u svojoj letačkoj i vojničkoj karijeri izaziva poštovanje i osećaj divljenja. Zato je važno da se ovaj dan i njegov herojski čin i žrtva nikad ne zaborave“, rekao je Slobodan Andrić, direktor Aero-kluba Valjevo.

Pažnju posetilaca skupa privukle su i posade Ratnog vazduhoplostva i Helikopterske jedinice MUP-a .

„Vojska Srbije i vazduhoplovstvo podržavaju ovu i sve druge manifestacije koje imaju za cilj negovanje tradicije i negovanje žrtve svakog pripadnika vojske. Pored toga, ovo je dobra prilika da se vazduhoplostvo, odnosno avijacija približi mladim ljudima“, kaže pukovnik Vlada Glišić, borbeni pilot.

„Pogledajte koliko mladih ljudi i dece ima ovde. Oni će to čuti, videti, zabeležiće, snimiće to njihovi mali mozgići i krenuće stopama tih divova, heroja, junaka, poput Milenka Pavlovića“, kaže Boriša Mandić, instruktor letenja.

Sa ciljem da se promovišu i prirodne lepote valjevskog kraja, na maršruti od Divaca do Gornjeg Crniljeva i natrag takmičarske posade imale su zadatak da naprave fotografije, a najbolje će biti nagrađene.

(RTS)