Blagojević: Radovi u „Ribnikaru“ biće rezultat dogovora sa roditeljima đaka

Pre tri nedelje đak sedmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“ pucao je na đake i osoblje škole, pri čemu je na licu mesta ubijeno osmoro dece i radnik obezbeđenja, dok je jedna devojčica kasnije podlegla povredama.

Nakon ovog zločina povelo se pitanje da li treba da se nastavi sa nastavom i ako da – u kojim prostorijama. U međuvremenu, izdata je građevinska dozvola za rekonstrukciju te škole.

„Radovi u oglednoj OŠ Vladislav Ribnikar biće rezultat dogovora s roditeljima dece te škole. Projekat i dinamika realizacije će biti predmet razgovora u danima koji slede i budite sigurni da nijedan korak neće biti preduzet, a da prethodno nije postignut dogovor o tome šta će da se radi i kako“, saopštio je ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.

Prethodno je gradski menadžer Miroslav Čučković rekao da je škola i pre tragedije bila na spisku za obnovu, uz gimnaziju „Sveti Sava“, koja je u komšiluku. Za površinu objekta od 9.000 kvadrata napravljena je, navodi, nova procena cene obnove, koja iznosi oko 750 miliona dinara.

(RTS)