Slukas vodio Panatinaikos do pobede protiv Makabija i izjednačenja u seriji

Panatinaikos je posle poraza u prvom duelu uspeo da dođe do izjednačenja pred selidbu serije u Beograd.

Makabi je dobro započeo duel i nivo igre iz završnice prvog meča preneo i u prvu četvrtinu novog susreta, došavši do osam poena prednosti nakon uvodnih deset minuta igre.

Džejk Koen je predvodio tim iz Tel Aviva koji je odličnom timskom igrom nadomestio izostanak Vejda Boldvina koji je meč propustio zbog povrede zadobijene dva dana ranije.

Održavali su gosti prednost sve sredine druge deonice kada je Kostas Slukas serijom trojki poveo svoj tim ka velikom preokretu. Panatinaikos je serijom 19:2 u potpunosti promenio odnos snaga na terenu i furioznom završnicom došao do prednosti od 12 poena nakon prvog poluvremena.

Pauza nije pomogla izraelskom timu da se presabere, te je prednost domaćina nastavila da raste. Razigrali su se i Konstantinos Mitoglu i Kendrik Nan, dok je Makabi u utakmici održavao Lorenco Braun – jedini raspoloženi igrač gostiju u tim momentima.

Međutim, krajem treće i početkom poslednje deonice, Makabi je zaigrao čvršću odbranu što je uz nešto bolju realizaciju bilo dovoljno da se tim Odeda Kataša vrati u meč.

Osetilo se tada odsustvo Boldvina, s obzirom na to da nije bilo igrača u redovima Makabija koji bi povukao ekipu i doneo novi preokret, te je grčka ekipa nekako uspela da novom serijom slomi otpor rivala i dođe do izjednačenja u seriji.

Panatinaikos je predvodio Kostas Slukas sa 29 poena, dok je Papapetru dodao 15, a Mitoglu 14 poena.

Najefikasniji u redovima Makabija bio je Braun sa 18 poena, dok su po 12 postigli Koen i Antonijus Klivlend.

Naredni meč igra se u utorak 30. aprila u hali „Aleksandar Nikolić“ sa početkom u 19.00 časova.

(RTS)