Srpkinje poražene od Holandije u meču bez značaja

Selektori Srbije i Holandije su odlučili da „prošaraju“ sastave u delu takmičenja koji ne donosi ništa osim prestiža. Srbija je upisala prvi poraz posle tri pobede kojima je obezbedila plasman u plej-of.

Prva je na teren izašla Lola Radivojević, a rivalka joj je bila Eva Veder, 413. igračica sveta iz Holandije. Lola je ekspresno savladala rivalku 2:0 (6:3, 6:2) i donela prednost Srbiji.

„Bila sam spremna za meč. Iskoristila sam svoju priliku da igram. Osećala sam se dobro na terenu. Protivnica je bila dobra. Igrala je prošle godine i grend slemove. Znala sam da moram da držim visok nivo i uspela sam u tome.”

”Odlično sam servirala, upisala i 10 asova i zdržala sam konstantnost. Pokazala sam dobar tenis i zadovoljna sam i igrom i stavom koji sam imala i pobedom koju sam donela Srbiji“, poručila je Radivojević.

Mia Ristić je u drugom singlu poražena od Suzan Lamens, Holanđanka je pobedila 2:0 (6:2, 6:4). O pobedniku je odlučivao dubl. Nina Stojanović i Lola Radivojević su igrale protiv Suzan Lamens i Demi Šurs i izgubile 0:2 (1:6, 4:6).

„Sutra igramo protiv reprezentacije Austrije. Još uvek postoji šansa da osvojimo 1. mesto, koje bi nam donelo potencijalno bolju poziciju na Bili Džin King kup listi – rekao je selektor Vemić.

(RTS)