Odbojkašima Zvezde jedna ruka na tituli, Partizan izbegava „metlu“ (18.55, RTS2)

Dan kad bi navijači crveno-belih mogli da slave dve titule. Sem 173. „večitog derbija“ na stadionu „Rajko Mitić“, igra se još jedan na Voždovcu. 

Odbojkaši Crvene zvezde su stigli na korak do prvenstvene titule posle osam godina. Prvo su sa 3:0 otvorili seriju na svom terenu, pa se ponovili sa 3:1 u poziciji gostujućeg tima. Osvajali su setove kroz rane preokrete, egal završnice i ubedljiva vođstva.

„Majstorica“ protiv kragujevačkog Radničkog u polufinalu pričinila je dodatni napor crno-belima, koji nisu sa dobrom energijom ušli u završni susret za trofej. U sportu su čuda uvek moguća i tim Bojana Janjića mora da odigra partiju sezone kako bi preneo pritisak na rivala pred četvrti duel u kom će biti domaćin.

Trener Partizana Bojan Janjić ističe da je Zvezda realno jača od Partizana.

„Zvučaće kao patetična alibi priča… Stvarno sam bez obzira na sve ekstremno ponosan, meni su moji momci heroji. Zbog svega što smo doživeli ove godine, a mi znamo između sebe šta je to. Bez obzira na to što u nekim momentima deluje da se predajemo, nije tako. Borimo se do kraja… Zvezda u ovom trenutku mnogo bolja od nas i moramo da im čestitamo, vode 2:0. Uzeli smo jedan set u dve utakmice – to je zadivljujuće za njih. Ali, nećemo se predati, idemo tamo da odigramo možda najbolju utakmicu do sada“, podvukao je Janić.

Kolega iz suprotnog tabora, Ivica Jevtić smatra da više ne postoje taktičke „zamke“ i iznenađenja.

„Nema tu ko koga da iznenadi. Ni Boki mene, ni ja njega. Mi se dobro poznajemo i na taktičkom planu se sve zna. Najbitnije da se fizički odmorimo i psihički pripremamo za treću utakmicu. Ko bude bio jači mentalno, imaće prednost“, naveo je Jevtić.

Crveno-beli bi svrgavanjem Partizana sa trona došli do prve titule od 2016. godine. Utakmica Crvena zvezda-Partizan igra se od 18.55 sa direktnim prenosom na RTS 2.

(RTS)