Rvači Srbije spremni za kvalifikacije za Olimpijske igre

Za najveću svetsku smotru sporta u glavnom gradu Francuske vizu su već obezbedila četvorica naši rvača: Mate Nemeš, Aleksandar Komarov, Stevan Mićić i Hetik Cabolov, a na poslednjem kvalifikacionom turniru koji se od 9. do 12 maja održava u Istanbulu učestvovaće trojica reprezentativaca Srbije: Georgi Tibilov (60 kg), Viktor Nemeš (77 kg) i Mihail Kadžaja (97 kg).

„Imali smo zaista fantastične uslove za rad u Budimpešti“, sumira utiske iz dosadašnjeg dela priprema Stojan Dobrev, uz Vojislava Trajkovića, trener u stručnom štabu Srpske reprezentacije.  

„U glavnom gradu Mađarske bilo je 12 naših rvača, a osim naše selekcije bilo još 15 reprezentacija i preko 110 izvanrednih rvača. Ono što je za nas bilo najvažnije je da su svi naši takmičari zdravi, da je taj deo priprema prošao u najboljem mogućem redu, treninzi su bili veoma intezivni sa fantastičnim sparing partnerima i sada nam predstoji da se koncetrišemo za ono najvažnije što nas očekuje u Turskoj“, istakao je Dobrev.

O planu rada u završnoj fazi priprema u Zrenjaninu Dobrev je rekao:

„Detaljno ćemo analizirati rivale, akcenat će biti na stvaranju što bolje atmosfere, psihološkoj pripremi…. Konkurencija će biti zaista žestoka, ali ko želi da se nađe na Olimpijskim igrama mora da bude spreman za najveće napore“.

Dobrev je optimist kada je u pitanju rezultat i nada se bar još jednoj olimpijskoj normi:

„Viktor Nemeš je prošao dosta ovakvih takmičenja, bio je svestki prvak i zaista verujem u njega. Georgij Tibilov je veoma mlad, fali mu iskustvo, alii ma ogromno srca, i silno želi da se dokaže.  Sa druge strane, Kadžaja ima iskustvo i nadam se da ćemo se iz istanbula vratiti sa dobrim rezultatima“, konstatovao je Dobrev.

(RTS)