Stanković za RTS: Treba zahvaliti Partizanu za još jednu divnu evrosezonu

Partizan za protivnika ima madridski Real koji ima prednost domaćeg terena gde će biti odigrane prve dve utakmice nakon čega se serija seli u Beograd. Na Fajnl-for elitnog klupskog takmičenja plasiraće se ekipa koja prva dođe do tri pobede, a španski mediji ističu da u predstojećim duelima praktično nema favorita.

„Partizan se u Madridu dočekuje veoma respektabilno obzirom na rezultate, tradiciju i istoriju dva kluba. Real Madrid realno jeste favorit i ima dve set lopte. Za Partizan bi bilo fenomenalno kada bi se serija u Beogradu nastavila sa 1:1, što je želja svih, ali biće veoma teško. Moramo da konstatujemo da je već plasmanom u četvrtfinale Partizan ostvario Veliki uspeh.“, rekao je Stanković.

Tim Reala spada među najtrofeknije ekipe, a na drugoj strani trener Partizana Željko Obradović je jedan od najtrofejnijih trenera. Govoreno je o bogatoj istoriji međusobnih duela dva tima kao i o saradnji brojnih naših trenera i igrača naročito u periodu tokom dve decenije od 70-tih godina.

Tim real Madrida ima dosta više zvezda od Partizana što mnoge navodi na nagađanja ko je najveća opasnost za crno-bele.

„Teško da će jedan igračnajveća opasnost. Moguće da će to biti Tavez koga je teško zaustaviti. Tu je Rudi Fernandez koji retko promašuje šut za tri poena. Preti opasnost od celog tima Reala a ne od jednog igrača. Ono što je sigurno to je da će u Beogradu biti još jedan , a možda i dva spektakla. Tako da treba da zahvalimo Partizanu za još jednu divnu evrosezonu.“, zaključio je Stanković.

(RTS)