Partizan protiv Igokee kreće u narednu fazu ka odbrani regionalne titule

R(eal)an kraj crno-belih na 11. mestu Evrolige i izostanak iz plej-ina postavljaju još veći pritisak u nameri odbrane titule. Zauzimanjem drugog mesta na tabeli, Partizan se ukrstio sa Igokeom. 

Rival iz Laktaša je do plej-of pozicije došao pre svega zahvaljujući odličnim rezultatima na startu sezone. Nažalost, kao što je pre par godina bio slušaj sa Primorskom, Igokea je brojne nosioce prodala već u sredini sezone, uvidevši da imaju dobru bazu na tabeli za siguran finiš.

Ekipa je bazirana na mladim igračima uz poneko poznato ime. Najčuvenije je biši kapiten Partizana Dragan Milosavljević. Povremeni srpski reprezentativac i bivši član FMP-a i Cedevita Olimpije Marko Jeremić je među iskusnijima. Nekad veliki talenat na evropskom nivou Mario Nakić je u sastavu Vladimira Jovanovića, kao i večni Marko Jošilo i jedini Amerikanac Džeki Karmajkl. Šestorica igrača u sastavu su ispod 2001. godišta. Sezonu su završili sa po 13 pobeda i 13 poraza.

Dok je Igokea bila motisivana i u najjačem sastavu na početku sezone, uspela je da slavi u Beogradu 91:89. Toga se seća i trener Partizana Željko Obradović.

„Imali smo par dana da pripremimo seriju protiv Igokee i to je ono najbitnije, da razmišljamo samo o njima, znamo kako izgleda plej-of, da je motivacija svih timova i igrača je na drugom nivou i da podignemo našu, protiv tima koji nas je iznenadio, pobedili su nas u Beogradu, to znači da moramo da pristupimo ozbiljno“, rekao je Obradović.

Partizan će biti oslabljen neigranjem Pi Džeja Doužera, koji nije trenirao sa ekipom zbog povrede.

Tok meča koji počinje u 18.30 možete da pratite iz časa u čas na našem portalu.

(RTS)