Obradović: Sami smo krivi što nismo u top osam

Partizan je sezonu okončao na 11. mestu sa 16 pobeda, četiri manje nego lane kad je bio šesti na kraju regularnog toka sezone. 

„Najveća odgovornost je na meni kao treneru. Sledi analiza ostvarenog, ali moram da ponovim da mi je jako žao što nismo stigli do nokaut faze. Objektivno, sami smo sebe izbacili iz plej-ofa. Hvala navijačima od srca, nadam se i verujem da će biti uz nas i tokom plej-ofa koji nas očekuje u ABA ligi“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare posle utakmice. 

Obradović je dodao da je tokom sezone bilo dobrih i loših stvari.

“Primarni cilj je bio TOP 8, ne bežim od toga, mogli smo da stignemo do cilja, a sami smo krivi što to nismo uradili. Sad se okrećemo iskušenjima u ABA ligi. Idemo korak po korak, a prvi je Igokea, koja nas je pobedila tokom ligaškog dela takmičenja“, dodao je Obradović.

Uprkos činjenici da utakmica nije imala takmičarkski značaj, u Areni je bilo 19.135 navijača.

„Mislim da su Partizanove utakmice prevazišle ono što je samo košarka. Ljudi ovde vide nešto što se ne vidi nigde u Evropi. Imaju i drugi klubovi odane navijače, ali Partizanovi su ubedljivo najbolji i to ćete čuti od svih ljudi. Danas sam u kraju gde živim slučano naleteo na čoveka koji je iz Turske, tražio da se slika i rekao mi da je iz Izmira, navijač Karšijake. Rekao je da je na početku sezone kupio ulaznicu baš za ovu utakmicu. Čovek iz Izmira je došao u Beograd da gleda utakmicu Partizan – Valensija“, istakao je Obradović.

On je dodao da od utakmica Partizana u Evroligi korist ima i država, jer se šalje prelepa slika iz meča u meč.

„Kad sam se vratio u Partizan, rekao sam da želim da vratim klub u Evroligu, ali iskreno nisam mogao ni da sanjam da ćemo doživeti ovo što živimo u prethodne dve sezone. Šta će to značiti za sledeću sezonu? Ne znam. Ali, smatram da bi Partizan trebalo da bude stalni učesnik Evrolige“, zaključio je trener šampiona ABA lige.

(RTS)