Majami i Lejkersi ubedljivo poveli u prvoj seriji plej ofa

Milvoji je odlično počeo meč u Majamiju, vodio u većem delu meča i čak ušao u poslednju četvrtinu sa dvocifrenom prednošću, pa se učinilo da će tim predvođen Adetokunbom doći i do izjednačenja.

A onda je usledio preokret domaćina predvođenih Džimijem Batlerom koji je u poslednjih sedam minuta ubacio 21 poen i praktično sam doneo trijumf svom timu. Meč je na kraju završio kao najefikasniji igrač sa čak 56 postignutih poena, a imao je i dobru podršku ostatka tima u kome je Adebajo dodao 15 poena i osam skokova, Martin je imao 12, a Vinsent 10 poena.

Timu Milvokija nije mnogo od koristi bila ni odlična efikasnost Bruka Lopeza sa 36 poena i 11 skokova, a pratili su ga Adetokunbo sa tripl-dablom od 26 poena, 10 skokova i 13 asistencija, a po 14 poena dodali su Holidej i Midlton.

Naredni meč igra se u Milvokiju koji će na svom terenu imati šansu da se sačuva od ispadanja iz plej of serije.

Na zapadu su LA Lejkersi nadigrali Memfis 117:111 u dramatičnom produžetku koji je izborio Lebron Džejms pogotkom 0.8 sekundi pre sirene za kraj meča sa 104:104.

I u dodatnih pet minuta Džejms je nastavio odličnu igru i meč završio sa 22 poena uz čak 20 skokova i sedam asistencija, ali je Rivs za jedan poen bio efikasniji od njega.

U timu Memfisa Bejn je imao 36 poena i bio najefikasniji igrač meča, a Morant je ubacio 19 poena iako ga šut nije baš najbolje služio.

(RTS)