Lejkersi deklasirali „ratnike“ za vođstvo

Ravnopravan duel se odvijao samo tokom prve četvrtine sredinom koje su gosti uspeli da preokrenu rezultat i čak preuzmu vođstvo.

Već sredinom druge četvrtine Lejkersi odličnom timskom igrom ponovo preuzimaju inicijativu i prednost a potom nije bilo dileme o pobedniku, već se samo postavljalo pitanje sa kolikom prednošću će se proslavljati pobeda.

Pobednički tim predvodio je Entoni Dejvis koji je meč završio sa 25 postignutih poena uz 13 skokova, četiri blokade i tri ukradene lopte, ali i sjajnom igrom i organizacijom u odbrani.

Odličnu pomoć je imao od celog tima a prednjačili su D’Anđelo Rasel i Lebron Džejms koji su ubacili po 21 poen.

Na drugoj strani Stef Kari je meč završio sa 23 poena, Klej Tompson je dodao 15, dok je Endrju Vigins ubacio 16, a Drejmond Grin je za 23 minuta igre postigao samo dva poena! .

Sve to je je bilo razlog da Golden Stejt do kraja ubaci svega 97 poena, manje nego na bilo kojoj prethodnoj utakmici u plej-ofu.

Za dva dana u Kripto areni igraće ise i četvrti meč, a branioci titule maće priliku da izjednače seriju na 2:2 iako domaćini očekuju da će na svom terenu nastaviti u istom stilu.

(RTS)