Jokić o Đokoviću: Ambasador Srbije, ne mogu da se poredim s njim

Košarkaši Denvera plasirali su se u finale NBA lige, pošto su u četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije kao gosti pobedili Los Anđeles lejkerse sa 113:111.

Denver je serijom od 4:0 izborio plasman u finale, gde će igrati sa boljim iz duela između Majamija i Bostona. Tim sa Floride vodi sa 3:0 u finalnoj seriji Istočne konferencije. Finalna serija će početi u noći između 1. i 2. juna.

Američki novinari su pitali Jokića da li će razmeniti poruku sa Đokovićem, koji će naredne nedelje nastupiti na Rolan Garosu.

„Da budem iskren, nemam njegov broj. On je momak koji predstavlja Srbiju na znatno većoj sceni, on je ambasador Srbije. Idol je deci u Srbiji, ne samo na terenu već i van njega, zbog svega šta njegova fondacija radi“, rekao je Jokić na konferenciji za medije.

Košarkaš Denvera je priznao da je želeo da bude kao Đoković.

„Ja sam želeo da budem kao Đoković. On radi sjajano za decu, za Srbiju… ne mogu da se poredim s njim“, istakao je Jokić.

Novak je nedavno lajkovao objavu Denvera o Jokićevim rekordima.

Jokić je proglašen za MVP-a finala Zapadne konferencije NBA lige.

„Šta mi ovo znači? Za mene, iskreno, ništa! Ovaj trofej bi trebalo da ide mojim kolegama i trenerima. Oni su me doveli u ovu situaciju. Samo sam prvi među jednakima i srećan sam što smo zajedno pobeđivali i činili ovako nešto“, poručio je Jokić.

Srpski košarkaš je odgovorio i na pitanje šta misli o nagradi za najboljeg igrača sezone (MVP), koja je pripala centru Filadelfije Džoelu Embidu.

„Ne razmišljam više o tome. Ljudi misle i govore da Embid nije trebalo da je dobije, ali ja ne mislim tako. Mislim da ju je zaslužio. Ako ste gledali, igrao je moćno tokom čitave sezone i mislim da je igrao neverovatno u svakoj utakmici“, poručio je Jokić.

(RTS)