Džejms i Rasel zakazali duel Lejkersa sa Denverom u prvoj rundi plej-ofa

Lejkersi su pobedom protiv Pelikansa zauzeli sedmo mesto na tabeli, što znači da će oni biti prva prepreka Nagetsa u borbi za odbranu NBA titule.

Utakmica je počela bolje po gostujući tim, posle 12 minuta igre u Nju Orleansu, domaćin je vodio sa 34:26, a njihova igra obećavala je kontinuitet, što se ipak nije desilo.

Tim iz Los Anđelesa u potpunosti je nadigrao rivala u drugom periodu ubacivši 34 poena, a primivši svega 16.

Najzaslužniji za vođstvo Lejkersa na poluvremenu bili Su D’Andželo Rasel i Lebron Džejms koji su ubacili okruglo polovinu poena svoje ekipe u prve dve četvrtine.

Rasel je tim održavao u egalu u prvom delu, dok je Džejms bio pokretačka osovina ekipe u drugom ubacivši po 15 poena posle 24 minuta igre.

Gosti su posle poluvremena uspevali da stignu i do plus 18, ali su Pelikansi to nadoknadili, došli nekoliko puta do izjednačenja u poslednjoj četvrtini, ali su ponovo Rasel i Džejms svojim potezima održali ekipu u životu.

Lebron je meč završio sa 23 poena, Rasel je dodao 21, Dejvis 20, Rivs 16, a Hačimura 13.

Odličnu rolu za domačina imao je Zajon Vilijamson sa 40 poena uz 11 skokova, ali je pomoć saigrača izostala, jer je drugi najefinaksniji u timu bio Marfi sa tek 12 poena.

Druga zvezda ekipe Brendon Ingram razočarao je navijače sa 11 poena.

Pelikansima je ostala borba za osmu poziciju protiv Sakramento kingsa koji su eliminisali Golden Stejt voriorse.

(RTS)