Verona i Empoli podelili bodove, Leće se sačuvao od ispadanja

Verona je imala veliku šansu da na svom terenu dođe do dragocena tri boda, spasonosna za opstanak u ligi, kada je u 61. minutu Argentinac Adolfo Gaič doneo vođstvo domaćem timu.

U nastavku su se grčevito branili i uspevali da održe prednost, čak se ušlo i u sudijsku nadoknadu vremena, pa se učinilo da je pobeda na vidiku ali je onda usledilo iznenaljenje.

U šestom minutu nadoknade slovenački vezista Petar Stojanović postiže pogodak za Empoli i praktično Veronu ostavio u zoni ispadanja.

Sada je na 18. mestu sa 31 bodom, koliko ima i Specija, pa se za ta dva tima nastavlja borba za opstanak, a Empoli je na 14. mestu sa 43 boda.

Vodeći Napoli je šampionski ušao u meč na gostovanju u Bolonji i bili nadomak nove pobede i potvrde titule ali su ispustili prednost od 2:0 a malo je nedostajalo i da izgube meč.

Napoli je poveo golovima Viktora Osimena na početku prvog i drugog poluvremena, a onda su inicijativu preuzeli igrači Bolonje.

U 62. minutu igre Luis Ferguson smanjuje na 2:1, da bi preko Lorenca de Silvestrija izjednačili u 84. minutu a onda imali i nekoliko šansi za preokret rezultata.

U osmom minutu sudijske nadoknade Nikola Sansone postiže goč za  domaćine ali je ipak poništen zbog ofsajda pa se Napolitanci za malo izbegli poraz.

U trećoj današnjoj utakmici Leće je na gostovanju nadigrao Moncu sa 1:0 i sa nova tri boda se praltično bedno udaljio od zone ispadanja.

Serije A 37. kolo:

Petak:

Sampdorija – Sasuolo 2:2 

Subota:

Specija – Torino 0:4

Salernitana – Udineze 3:2

Fiorentina – Roma 2:1

Inter – Atalanta 3:2

Nedelja:

Verona – Empoli 1:1

Bolonja – Napoli 2:2

Monca – Leće 0:1

Lacio – Kremoneze

(RTS)