Partizan pobedom protiv Voždovca završio sezonu

Crno-beli su završili sezonu na četvrtom mestu i naredne sezone nastupaće u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Voždovac je sedmi na tabeli, ali to je bilo poznato i pre današnjeg meča.

Duel koji nije imao nikakav takmičarski značaj doneo je zanimljivu fudbalsku predstavu dva rivala u Humskoj. Partizan je bio bolji u prvom delu kada je postigao dva gola i propustio još nekoliko stopostotnih šansi, pre svih Riakrdo i Dijabate. U drugom poluvremenu opasniji je bio Voždavac postigao je gol, a propustio je još nekoliko prilika za izjednačenje.

Prvu pravu priliku na meču videli smo sredinom prvog poluvremena. Grešku Voždovca koristi Rikardo koji je dobro istrčao, iako je imao još opcija odlučio se da šutira iz kaznenog prostora iskosa sa desne strane. Golman Voždovca je bio na mestu i uspeo je da odbrani njegov udarac i pošalje loptu u korner.

U 25. minutu crno-beli su stigli do prednosti. Dijabate se lepo oslobodio čuvara i opalio sa oko 15 metara iskosa sa desne strane i pogodio suprotne rašlje gola gostiju. Golman Krunić je paradom samo ulepšao pogodak.

Još jedna šansa za Dijabatea dva minuta kasnije. Mening je dobro prošao po levoj strani, sa ivice gol-aut linije podigao je loptu na koju je u petercu naleteo Dijabate, zahvatio je glavom, ali nije bio precizan.

Nastavio je Partizan da napada, a šut sa distance oprobao je Urošević, ali je golman Krunić krajnjim naporom uspeo da je izbije u korner.

Dijabate je u 32. minutu propustio još jednu stopostotnu šansu. Natho ga je odlično uposlio nakon neuspele ofsajd zamke Voždovca, prvo je prebacio Krunića i stigao do lopte i uputio je ka golu, ali je golman gostiju uspeo da se vrati i uhvati loptu.

U 35. minutu Partizan je stigao do drugog gola. Sjajna akcija crno-belih, Urošević je dodao do Natha, ovaj pronalazi Meninga u šesnaestercu na levoj stani, koji se oslobodio čuvara i preciznim udarcem pogodio suprotan ugao gola Voždovca.

Nastavio je domaćin u istom ritmu i samo par miniuta kasnije Mening je imao novu šansu, ali je ovog puta odbrana rivala bila na mestu. 

U finišu poluvremena beležimo još dve velike šanse Rikarda koji se izborio za poziciju u kaznenom prostoru gostiju, šutirao je ali je pogodio stativu. U narednom napadu ponovo je bio u prilici, ali je njegov pokušaj završio preko gola.

Drugo poluvreme otvorio je pokušaj Kolorada sa distanace, ali je golman Krunić uspeo da odbije loptu u korner.

U nastavku nešto mirniji tempo igre. Voždovac je uspeo da se oslobodi konstantnog pritiska crno-belih, ali nije ozbiljnije zapretio. Tačnije odbrana crno-belih je odbola sve pokušaje rivala.

U 59. minutu Rikardo je propustio još jednu stopostotnu priliku. Izbio je sam ispred golmana Voždovca, ali je Krunić izašao kao pobednik.

U 69. minutu prva prilika za goste, Ivezić je šutirao, ali je golman Partizana odbio loptu u korner. Nastavio je Voždovac da napada i sve češće bio pred golom rivala.

U 79. minutu Voždovac je smanjio prednost rivala, sjajna lopta ka Teodoroviću u kaznenom prostoru, ovaj je iz prve samo prosledio loptu i tako prevario golmana Popovića.

Uzvratio je Rikardo, koji je nakon solo prodora ušao u kazneni prostor i šutirao sa oko 15 metara, ali je golman Krunić ponovo zaustavio njegov pokušaj.

U 89. minutu Voždovac je propustio najveću šansu za izjednačenje. Nešković je pobegao Filipoviću i našao se sam ispred golmana Partizana, ali je njegov udarac završio pored stative.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata. Na kraju pobeda crno-belih 2:1.

Superliga Srbije, plej-of poslednje kolo:

Subota:
Partizan – Voždovac 2:1

Nedelja:
17.00 Čukarički – Radnički KG
17.00 TSC – Vojvodina
19.00 Crvena zvezda – Novi Pazar

Tabela:
Crvena zvezda 96
TSC 74
Čukarički 72
Partizan 71
Vojvodina 62
Novi Pazar 50
Voždovac 46
Radnički KG 42

(RTS)