Gundogan sa dva voleja „presudio“ Junajtedu u finalu FA kupa

Nakon osvajanja Premijer lige, fudbaleri Sitija osvojili su i FA kup, najstarije fudbalsko takmičenje na svetu i blizu su „Triplete“ jer će se u finalu Lige šampiona sastati sa Interom.

Ilkaj Gundogan je prednost Mančester sitiju doneo već u 13. sekundu igre, čime je oborio rekord za najbrži gol u finalu FA kupa.

Već u prvom napadu, De Brujne je spustio loptu do turskog reprezentativca koji je preciznim volej udarcem matirao De Heu koji je ostao nepomičan.

Izjednačenje „crvenim đavolima“ doneo je Fernandeš u 33. minutu. Igrao se 31. minut kada je Džek Griliš igrao rukom u šesnaestercu, nakon čega je Pol Tirni dobio instrukciju da situaciju pogleda na VAR snimku. Glavni sudija je bez mnogo gledanja rukom pokazao na belu tačku, a portugalski fudbaler je savladao Ortegu.

Rezultat se nije menjao do poluvremena.

De Brujne i Gundogan su na početku drugog poluvremena u istim ulogama doneli prednost svojoj ekipi. Belgijanac je u 51. minutu centrirao iz slobodnog udarca, a Gundogan je ponovo volej udarcem doneo prednost Sitiju.

Turski fudbaler postigao je i treći gol 71. minutu ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Rašford i Garnačo uputili su dobre šuteve ka golu Sitija, ali nisu imali dovoljno sreće, pa je meč završen sa konačnih 2:1 u korist „građana“ koji su stigli do drugog trofeja ove sezone.

 

(RTS)