Fudbaler Anhel Di Marija dobio pretnje smrću od „narkoterorista“

Ovaj 36-godišnji fudbaler, koji trenutno igra za Benfiku, dobio je preteće pismo u svojoj porodičnoj kući na periferiji Rosarija.

Lokalni mediji su javili da je preteća poruka dostavljena Anhelovom ocu u naselju „Funes Hils Miraflores“ gde fudbaler obično boravi, upozoravajući ga da ni guverner provincije Maksimilijano Pularo ne može da garantuje njegovu bezbednost ako se vrati u grad.

„Reci svom sinu Anhelu da se više ne vraća u Rosario jer ćemo u suprotnom pobiti porodicu. Ni Pularo te neće spasiti. Ne ostavljamo samo papire za nama, već metke i mrtva tela“, bila je poruka koju su ostavili Di Marijinom ocu.

Kako navode argentinski mediji, „reno megan“ je ostavio poruku ispred kuće u crnom najlonskom paketu, a dodaje se da su se čule i četiri eksplozije.

U poslednje vreme, grad Rosario je doživeo intenzivan porast nasilja, za koje su odgovorne grupe opisane kao „narkoteroristi“.

„Postoji nepokolebljiva posvećenost borbi protiv trgovine drogom “, izjavio je ministar odbrane Luis Petri, koji je pokrenuo operaciju u kojoj su trupe i sredstva Oružanih snaga raspoređeni u Rosariju.

Klub Rosario Central izdao je saopštenje kojim osuđuje pretnje Di Mariji.

„Osećamo se uvređeno, oštećeno i povređeno jer ove vrste nasilnih akcija direktno napadaju ekonomiju i sportski uspeh klubova. Ne, ne može im se dozvoliti da žele zastrašivanje fudbalera ili da se oni i njihove porodice napadaju, niti se može dozvoliti nasilje nad bilo kojim akterom u porodici fudbala“, piše u saopštenju kluba.

Trenutni član Benfike i bivši igrač Rosario Centrala, Real Madrida, Mančester junajteda, PSŽ-a i Juventusa je sa reprezentacijom Argentine osvojio Svetsko prvenstvo u Kataru, Kopa Ameriku 2021. i Olimpijske igre 2008. godine.

(RTS)