Bajer Leverkuzen izbegao poraz od Štutgarta, Lajpcig i Verder ubedljivo slavili

Študgart je odlično ušao u meč sa vodećim timom i budućim šampionom, koji je ove sezone u odličnoj seriji od čak 45. utakmica bez poraza, i učinilo se da će uspeti da prekine tu nesvakidašnju seriju.

Većim delom meča odvijao se vrlo ravnopravan duel a do glavnog zapleta je došlo tokom drugog poluvremena.

Štutgart je do vođstva došao u 47. golom Fuhriha, a samo deset minuta kasnije je duplirao vođstvo.

Pogotkom Adlija u 62. minutu za 2:1 Leverkuzen je zadržao nadu da može do izjednačenja i podele bodova ali je ta nada gotovo ugasla jer se ušlo u sudijsu nadoknadu. Kada se učinilo da je poraz neminovan u šestom minutu nadoknade Andrih uspeva da zatrese mrežu za izjednačenje što je 17 gol Leverkuzena koji su postigli posle 89. minuta.

U ranije odigranom meču fudbaleri Borusije su odlično počeli meč i poveli na gostovalju u 20. minutu golom Džejdona Sanča ali su domaćini potom preuzeli inicijativu i uspeli da načine preokret za ubedljivu pobedu.

Samo tri minuta kasnije belgijski napadač Lois Openda je zatresao mrežu za izjednačenje, a u samom finišu prvog poluvremena Lajpcig je poveo sa 2:1 pogotkom 20-godišnjeg Slovenca Benjamina Šeška.

Na početku drugog poluvremena, već u 46. minutu bilo je 3:1, kada je defanzivac Mohamed Simakan postigao gol, konačan rezultat postavio je Krištof Baumgartner u 80. minutu.

Na svom terenu je siguran bio Bajern u duelu saAjntrahtom i poveli su već u 9. minutu pogotkom najboljeg strelca lige Harija Kejna.

Ajntraht je 14 minuta kasnije uspeo da dođe do izjednačenja pogotkom Ugo Ekitikea ali je to bilo sve.U drugom poluvremenu domaćini povećavaju pritisak a Hari kejn uspeva u 61. minutu da drugi put zatrese mrežu gostiju i praktično donese pobedu timu.

Identičnim rezultatom Volzburg je na gostovanju nadigrao Frajburg iako su domaćini poveli u 42. minutu autogolom Sebastijana Bornaua i sa prednošću otišli na poluvreme.

U samom finišu meča Volfsburg uspeva da načini preokret za konačnu pobedu prvo izjednačivši u 82. minutu pogotkom Maksimilijan Arnolda da bi Larkoe postigao i drugi pogodak u 90. minutu za konačnu pobedu.

Verder je bio ubedljiv na gostovanju Augzburgu, a do ubedljivog trijumfa su došli u drugom poluvremenu zahvaljujući golovima Romana Šmida u 52, Marvina Dukša u 61. i Olivijea Demana u 90. minutu.

(RTS)