Finalni susreti baraža za Evro – ko će biti poslednja tri putnika za Nemačku?

Poznati su 21 od 24 učesnika Evropsko prvenstva u Nemačkoj, ostaje da se popune još tri mesta.

Najraniji susret od 18.00 je iz C kostura između Gruzije i Grčke na „Boris Paičadze“ stadionu u Tbilisiju. Domaćini su se izborili sa Luksemburgom, slavivši sa 2:0. Grci su bili ubedljivi sa 5:0 protiv Kazahstana.

Pobednik upada u Grupu F sa Portugalom, Turskoj i Češkom. Zanimljivo, u devet međusobnih duela Gruzija nijednom nije savladala Grke. „Heleni“ imaju sedam pobeda, uz dva remija.

Poljska i Vels posle ubedljivih izdanja u polufinalima nad Estonijom, odnosno Finskom, igraju u finalu A kostura. Velšani imaju prednost domaćeg terena u Kardifu, dok je Poljaci uzdaju u dobru istoriju međusobnih odnosa, pošto su trijumfovali u sedam od 16 mečeva. Vels je na tek jednom trijumfu.

Bolji iz ovog meča ide u Grupu D sa Francuskom, Holandijom i Austrijom.

Na neutralnom terenu u poljskom Vroclavu igra se duel Ukrajine i Islanda od 20.45. Preokretom protiv Bosne i Hercegovine na „Bilinom polju“ i slavljem 2:1, Ukrajinci su došli do poslednjeg koraka ka plasmanu na Evro. Islanđani su eliminisali Izrael sa 4:1. Pobednički sastav iz finala B kostura će se smestiti u Grupu E sa Belgijom.Slovačkom i Rumunijom. Ovaj susret, kao i Vels-Poljska su zakazani za 20.45.

(RTS)