Italijanska policija dobila još brži „lamborgini“ – 100 km na sat za 3,3 sekunde

Italijanska policija je ove godine obogatila svoj vozni park šestim „lamborginijem“. U odnosu na „lamborginije“ koji se nalaze u prodaji, „urus“ koji je dodeljen policiji, poseduje video-kameru koja čita tablice kola, tablet koji poseduje internu bazu podataka kao i defibrilator za pomoć osobama u životnoj opasnosti.

Na krovu se nalazi svetlosna traka sa plavim led svetlom od 360 stepeni i električnom sirenom. Ispod haube je napravljeno udubljenje za transport ljudskih organa i tkiva, što je danas jedno od glavnih delatnosti „lamborginija“ koji poseduje italijanska državna policija.

Prvi „lamborgini“ azurno plavo bele boje po kojoj se prepoznaje italijansa policija, postala je deo njihovoj voznog parka 2004. godine i radi se o „lamborgini galardo“, nakon čega su stigli „lamborgini hurakan“ LP610-4 i super SUV „urus“ koji je u stanju da dostigne maksimalnu brzinu od 306 km na sat i dostiže brzinu od 100 kilometara na čas za 3,3 sekunde zahvaljujući motoru V8 od 666 konja i 850 nm u paru.

„Urus performante“ je kompletno uređen od strane tehničara iz Santa Agata Bolonjeze.

Pored „lamborginija“ od pre nekoliko dana policija, u saradnji sa „Tesla motors“ koji su opremili novi automobil za policiju, a koju je snagama reda donirala kompanija „Cav Spa“ poseduje „teslu“ model X sa baterijom od 100 km, dostiže brzinu od 262 km na sat i dostiže brzinu od 100 km na sat za 3,9 sekundi.

Pre nekoliko dana je italijanska državna policija proslavila 172. godine postojanja.

(RTS)