Bajden o Trampu: Ja sam odrastao čovek, takmičim se protiv „šestogodišnjaka“

Džozef Bajden (81) opisao je Donalda Trampa (77) kao infantilnog. „Da, godine su problem. Ja sam odrastao čovek, a takmičim se protiv ‘šestogodišnjaka'“, rekao je Bajden, koji je svog republinkansog rivala nazvao „pospani Don“, prenosi Si-En-En.

U govoru pred skoro 3.000 novinara, javnih ličnosti i političara, Bajden je dodao da su godine jedino što im je zajedničko.

„Moja potpredsednica mene, zapravo, podržava“, dodao je Bajden. Bivši američki potpredsednik Majk Pens ranije je rekao da neće podržati Trampa u trci za osvajanje još jednog predsedničkog mandata.

Predsednik je nastavio da pravi kontrast između njegove kampanje za reizbor, koja se pojačala od njegovog govora o stanju nacije prošlog meseca, i Trampove, koji je bio sprečen da joj se aktivno posveti u poslednje vreme zbog suđenja u Njujorku u vezi sa optužbama da je preko svog tadašnjeg advokata Majkla Koena platio 130.000 dolara glumici u filmovima za odrasle Stormi Danijels, kako u javnosti ne bi govorila o njihovoj navodnoj aferi.

Prema optužnici, Tramp je navodno taj novac u poslovnim knjigama prikazao kao troškove za advokata.

„Imao sam velike napore od govora o stanju nacije, ali Donald je u poslednje vreme imao nekoliko teških dana“. „Mogli biste to nazvati ‘olujnim’ vremenom“, rekao je Bajden aludirajući na „umetničko“ ime glumice filmova za odrasle.

(RTS)