Vučić primio akreditovana pisma ambasadora Suverenog Malteškog Reda i UAE

Aleksandar Vučić je tokom sastanka sa novim ambasadorom Suverenog Vojnog Malteškog Reda istakao da Srbija posebno uvažava njihovu kontinuiranu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu naše zemlje.

„Zahvalni smo Suverenom Vojnom Malteškom Redu na svim humanitarnim aktivnostima u našoj zemlji, a posebno uvažavamo njihovu kontinuiranu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije, kojom, zajedno sa nama, čuvaju tekovine međunarodnog pravnog poretka i hrišćansko nasleđe na Kosovu i Metohiji“, naveo je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Predsednik Srbije je, takođe, ambasadoru Ahmeda Almenhalija rekao da je Srbija ponosna na prijateljske veze i strateško partnerstvo sa UAE. 

„Spremni smo da održimo intenzivan politički dijalog i razmene poseta na visokom i najvišem nivou i u narednom periodu i time damo dodatni impuls razvoju naše sveukupne saradnje“, naveo je Vučić.

Presednik je tom prilikom još jednom zahvalio predsedniku UAE Mohamedu bin Zajedu na iskrenom prijateljstvu i spremnosti da ličnim angažmanom pomogne i podrži Srbiju i naš narod. 

(RTS)