Miting izborne liste „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ u Lazarevcu

„Ova je, valjda, prvi skup koji smo ovako zajedno organizovali. I ja sad, neko vreme, neću se pojavljivati na ovim skupovima, a hteo sam da dođem na ovaj u Lazarevcu da bih rekao koliko je važno da budemo zajedno, koliko je važno da nastavimo borbu, koliko je važno da radimo i u buduće za dobrobit svih naših građana“, rekao je Vučić.

Dodao je da neće neće moći da učestvuje dobrim delom u kampanji.

„Makar u narednih 10 dana, zato što je pred nama velika i važna bitka za Srbiju, za naše vitalne interese, od kojih nećemo da odustanemo. I kada su krenuli sa velikim pritiscima, sa tim da Kosovo mora da bude u članstvu Saveta Evrope, bez obzira na to što Priština nijednu od svojih obaveza nije ispunila, kada su krenuli sa inicijativama da ceo naš narod nazovu genocidnim, a pri tome obmanjujući nas svakodnevno i govoreći kako nije to cilj, i kako upravo mi ne govorimo istinu, a onda samo dan kasnije kažu da – naš cilj je ratna odšteta, naš cilj je podnošenje novih tužbi i revizije tužbi protiv Srbije, ne bi li naneli što je moguće veću štetu našoj zemlji“, rekao je Vučić.

U tim uslovima, naš posao je da se borimo za našu zemlju, i ne ljutite se što nam je Srbija važnija od svega drugog, i što za Srbiju moramo da se borimo, i što moramo da se posvetimo problemima koje Srbija ima, poručio je Vučić.

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je da je zajednički nastup sa SNS-om potvrda zajedničkih državnih interesa u, kako je naveo, do sada najtežim vremenima za Srbiju od 1999. godine i da samo jaka Srbija koja zajedno radi, može tome da se suprostavi.

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski na skupu je poručila građanima da je za jednu zemlju najbitnija porodica i deca i da to Srbija ne sme da izgubi.

(RTS)