Mesec dana pritvora Novopazarcu uhapšenom na Brnjaku

Advokat Ljubomir Pantović kaže da je jednomesečni pritvor određen J. Š., bošnjačke nacionalnosti, iz Novog Pazara, koji je u subotu uhapšen na prelazu Brnjak.

Pantović je za Kosovo onlajn naveo da je J. Š. tokom 1999. godine živeo u Đakovici i da tvrdi da nije počinio krivično delo ratni zločin za koje ga prištinske vlasti sumnjiče.

Precizirao je da je J. Š. određen pritvor po dva osnova: zbog navodne osnovane sumnje da je počinio to delo i zbog postojanja opasnosti od bekstva jer ima prebivalište u Novom Pazaru, gde i živi.

„Čovek tvrdi da nije bio u vojsci, niti u policiji, kao ni u paravojnim jedinicama, bio je civil i sa komšijama, za koje ga tužilac tereti da im je uradio loše stvari, bio je u odličnim odnosima. On se već nalazi u pritvoru“, navodi Pantović.

Za sada, ističe, nema saznanja u kojoj se pritvorskoj jedinici J. Š. nalazi, ali Pantović pretpostavlja da je reč o pritvoru visoke sigurnosti Grdovac kod Podujeva.

Najavljuje žalbu apelacionom sudu na meru pritvora, za šta je rok dva dana. Dodaje, međutim, da od toga ne treba mnogo očekivati.

(RTS)