Koalicija „Savez za budućnost i razvoj“ najavila učešće na beogradskim izborima

Predstavnik Saveza za budućnost i razvoj Ferid Bulić rekao je da će u ponedeljak ili u utorak saopštiti koje će još stranke, pokreti i udruženja izaći zajedno sa ovom koalicijom na beogradske izbore, kao i ko će biti njihov kandidat za gradonačelnika Beograda.

„Mi ćemo vrlo jasno, kao ozbiljni ljudi i ozbiljne stranke, ponuditi program, plan i konkretna rešenja za sve delove Beograda.Svi mi smo zainteresovani da Beograd bude mesto u kome ćemo živeti bolje, u kome će se susretati civilizacije i mesto koje će pokazati kosmopolitiski duh u historijskom kontekstu, ali i tradicionalni koji je vekovima postojao u Beogradu“, rekao je on.

Bulić je rekao da „moramo da imamo bolji i bezbedniji Beograd“.

„Nama je bezbednost dece prva stvar.Borićemo se da zaživi priča policajac u kraju“, rekao je on.

Predsednik Građanske stranke Grka Srbije Vasilios Provelegios rekao je da beogradske opštine zaslužuju ravnopravniji razvoj i pravo da samostalno donose odluke o pravcu razvoja u svom komšiluku.

Provelegios je rekao da ta koalicija podržava osnivanje novih opština u Beogradu, kao što su Dunavski venac, Avalski venac i Batajnica.

Predsednik Bošnjačke građanske stranke Jasminko Hadžisalihović rekao je da ta koalicija hoće Beograd, Srbiju, region „u kojima više ne živimo jedni pored drugih, nego jedni sa drugima“.

(RTS)