Selektor Srbije Dragan Stojković: Naš san se ostvaruje

„Mnogo mi je drago da sam danas ovde i da vidim na delu taj početak ostvarivanja sna“, rekao je Stojković tokom obilaska radova na izgradnji kompleksa EXPO 2027 i Nacionalnog stadiona u Surčinu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Uslovi su bolji nego ranije. Ne mislim samo na Nacionalni stadion. Prelepo je to. Srbija se menja u sportskom delu, jer kada dobijete stadion u Zaječaru, Leskovcu, Loznici, ne može niko da kaže da to nije lepo, niti dobro. To su izuzetno lepi projekti i na ponos svih nas. Eto, dočekaćemo i da imamo Nacionalni stadion“, konstatovao je Stojković.

Na pitanje zašto nam je potreban Nacionalni stadion, Stojković je odgovorio da ćemo time biti deo Evrope.

„Igraće se finale Lige Evrope, biće funkcionalan objekt koji će da primi sve moguće aspekte života. Od koncerata do fudbalskih utakmica do raznih čuda, spektakala itd. Tako da je fenomenalna stvar. Mi, bar iz fudbala, smo presrećni i prezadovoljni da evo ovaj san počinje da se ostvaruje. I ja jedva čekam da za dve godine to zdanje bude gotovo i da nas učini onako ponosnim“, poručio je Stojković.

Govoreći o budućim nastupima na Evropskom prvenstvu, Vučić je rekao da mu je važno da Srbija ne izgubi od Engleske i Slovenije.

„Jedina važna stvar je da morate da verujete i da se ne predajete. I najbolji lek za sve je pobeda. Pobeda leči sve. Tako da, borićemo se, daćemo sve od sebe“, poručio je Stojković.

 

(RTS)