Gašić: Nastavlja se jačanje vojske, očuvanje otadžbine i miran san građana

Bratislav Gašić ističe da je uveren, da će tokom mandata imati pouzdan oslonac u načelniku Generalštaba generalu Milanu Mojsiloviću i najodgovornijim starešinama i rukovodiocima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, sa zajedničkim ciljem – a to je očuvanje naše otadžbine i mirnog sna svih njenih građana, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

„Vojsku Srbije čine profesionalci, iskusni u svom poslu, patriote koje svaki dodeljen zadatak izvršavaju savesno i odgovorno, pokazujući da su, u ovim izazovnim vremenima za našu zemlju, jak i čvrst oslonac svih nas“, rekao je Gašić.

Naglasio je da se pomno prati i sve što se dešava u okruženju i širom sveta, unapređuju kapaciteti.

„Nastojimo da držimo korak sa savremenim armijama, kako bismo bili spremni da odgovorimo na sve izazove, rizike i pretnje. U narednom periodu, prioritet će i dalje biti nabavka savremenog naoružanja i vojne opreme, ali isto tako i briga o svakom pripadniku Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, čime će se nastaviti trend poboljšanja njihovog materijalnog statusa i  položaja, kako bi oni koji su za svoj životni poziv odabrali da služe Srbiji bili i na taj način obezbeđeni“, rekao je Gašić.

Istovremeno on je poručio građanima da, kao i do sada, treba da imaju potpuno poverenje u svoju vojsku, njenu odlučnost i sposobnost da ispuni svoju ustavnu i zakonsku ulogu i svaki zadatak koji državno rukovodstvo pred nju postavi.

Gašića je u Generalštabu, uz počasni stroj Garde, dočekao načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović sa članovima proširenog kolegijuma i koji ga je obavestio da je borbena gotovost Vojske na visokom nivou, da je stanje stabilno i da obezbeđuje izvršenje dodeljenih misija i zadataka.

Ministru odbrane su na sastanku predstavljeni osnovni podaci o Vojsci Srbije, njena organizacija i struktura, razmeštaj, misije i zadaci, kao i strategijska dokumenta planiranja razvoja sistema odbrane.

Bilo je reči i o vojno-strategijskoj proceni bezbednosti Republike Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva.

(RTS)