Potvrđena optužnica protiv oca osumnjičenog da je ćerku držao zatočenu

Optužnicom se Urošu P. na teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje.

Okrivljenom je stavljeno na teret da je tokom 2022. godine do 24. marta ove godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L. P.

Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I. L. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Ispitana i emotivna partnerka okrivljenog

U toku istrage tužilaštvo je ispitalo emotivnu partnerku okrivljenog, njegovu bivšu suprugu, kao i policijsku službenicu Policijske stanice Palilula, koja je prilikom intervencije po nalogu tužilaštva pronašla devojčicu u kupatilu stana.

Naloženo je neuropsihijatrijsko veštačenje, iz čijeg nalaza proizlazi da je okrivljeni bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je isti zavistan od upotrebe opojnih droga i od upotrebe alkohola.

Pribavljena je i medicinska dokumentacija koja se odnosi na zdravstveno stanje maloletne oštećene, preciznija dokumentacija koja se odnosi na stanje u kom je devojčica primljena na lekarske preglede, kao i u kakvom zdravstvenom stanju se sada nalazi.

Nakon što je 24. marta izvršen pretres stana na Zvezdara, u kome je pronađena maloletna oštećena, tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo.

Uroš P. je 28. marta pronađen, uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike